Επιμένει ο Κοντονής: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο

Επιμένει ο Κοντονής: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής Eurokinissi

"Το εκλογικό σώμα αποφασίζει κυρίαρχα. Αν αναδείξει άλλη πλειοψηφία τότε η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει χωρίς να δεσμεύεται από την προηγούμενη", τόνισε ο κύριος Κοντονής στον News 24/7 στους 88,6.

Τη διαφωνία του με την άποψη ότι η επόμενη Βουλή δεσμεύεται (στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση) από την παρούσα, επανέλαβε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και εξήγησε: “Αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει μια επόμενη Βουλή. Είναι αδιανόητο. Η επόμενη Βουλή αν το θελήσει μπορεί να αλλάξει το άρθρο 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών προς το χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική ισχύ”.  Ο κ. Κοντονής ανέφερε επίσης: “Το 1985 αποφασίστηκε η αναθεώρηση του άρθρου για τις αρμοδιότητες του ΠτΔ με σκοπό την κατάργηση των υπερεξουσιών του ΠτΔ. Μεσολάβησαν εκλογές που τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε την αναθεώρηση όπως την είχε ξεκινήσει. Αν η ΝΔ κέρδιζε τις εκλογές θα έκανε εντελώς διαφορετική επιλογή και θα μπορούσε να την κάνει. Το εκλογικό σώμα αποφασίζει κυρίαρχα. Αν αναδείξει άλλη πλειοψηφία τότε η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει χωρίς να δεσμεύεται από την προηγούμενη”. 

Για το άρθρο 16 ανέφερε: “Το άρθρο 16 παρ. 8 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, οπότε όλη η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση”.

“Αναρωτιέμαι -συνέχισε ο κ. Κοντονής” αν αυτό το παράξενο μόρφωμα, το ΚΙΝΑΛ, ανήκει στην κεντροαριστερά ή στην κεντροδεξιά. Έχει καταστεί αποσυνάγωγο στους ευρωσοσιαλιστές. Δεν. υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μαζί του. Από τη στιγμή που καταψήφισε την απλή αναλογική και πήρε ένα σωρό αντιδραστικές αποφάσεις δεν συγκαταλέγεται στον προοδευτικό χώρο. Στόχος τους είναι να ξαναδούμε το σενάριο Σαμαρά-Βενιζέλου με Μητσοτάκη-Γεννηματά και ΠτΔ από αυτόν τον κύκλο. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τον Πρ. Παυλόπουλο για ΠτΔ. Γι αυτό δεν δεσμεύεται. Γιατί θα προτείνει για ΠτΔ κάποιον άλλο”.

Κατά τον κ. Κοντονή, “η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει το έργο της. Το διαζύγιο με τον Π. Καμμένο προέκυψε μέσα από τη συμφωνία των Πρεσπών που έφερε σεισμικές ειδήσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα