Επιμένει στα περί μονομερών ενεργειών ο Π. Λαφαζάνης

Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft  State Budget, in Athens, on  Dec. 6, 2014 /         . , 6 , 2014
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget, in Athens, on Dec. 6, 2014 / . , 6 , 2014 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη θεωρία ότι μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μονομερής ενέργειες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ"

"Η θεωρία των μονομερών ενεργειών είναι απαράδεκτη. Ότι δεν μπορεί να κάνει μια χώρα μονομερείς ενέργειες. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Αυτό ειναι ανακάλυψη των 2-3 τελευταίων χρόνων επί μνημονιακών καθεστώτων. Κάθε χώρα η οποία ειναι δημοκρατική, ειναι κυρίαρχη, είναι ανεξάρτητη αποφασίζει συντεταγμένα με βάση τα όργανά της, το κοινοβούλιο της τι θα κάνει. Δεν θέτει υπό την έγκριση τρίτων τις αποφάσεις της", τόνισε ο κ. Λαφαζάνης επιμένοντας στην σκληρή γραμμή της αριστερής πτέρυγας του κόμματος της Κουμουνδούρου για ρήξη με τους δανειστές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως "παίρνει υπόψη της κάθε χώρα το ευρωπαϊκό το διεθνές περιβάλλον, αλλά αποφασίζει με βάση το δικό της συμφέρον και τις δικές της προοπτικές. Ας αφήσουμε αυτά τα περί μονομερών ενεργειών γιατί είναι αποκορύφωμα μιας θεωρίας υποτέλειας."

"Εμείς θα σταθμίσουμε που είναι η χώρα και θα πάρουμε τις αποφάσεις", συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης τονίζοντας πως "λέμε πως η τρόικα και τα μνημόνια δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Θα προχωρήσουμε στην ακύρωσή τους και η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα και τα μνημόνια θα ακυρωθούν. Είναι μια δέσμευση που συνδέεται με τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό το θεωρείτε μονομερή ενέργεια;", διερωτήθηκε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network