Επίσημη επίσκεψη του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αθήνα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Στρατηγό Μartin E. Dempsey, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Στρατηγό Μartin E. Dempsey, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, έπειτα από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου. EUROKINISSI

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο των συνομιλιών των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας - ΗΠΑ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί, από το Σάββατο, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Στρατηγός Martin DEMPSEY, ύστερα από πρόσκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Χθες οι οι δύο αρχηγοί μετέβησαν στη Σούδα όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τις δυνατότητες και τις πρόσφατες δραστηριότητες του Κέντρου.

Σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας όπου, μετά την επίσημη υποδοχή, είχε συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογο του.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν διμερή θέματα και οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ακολούθως επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα έρχεται σε συνέχεια -σε πολιτικό επίπεδο- της επίσκεψης του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας στις ΗΠΑ. Η επίσκεψη του αμερικανού αξιωματούχου είχε προγραμματισθεί για τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων στη Συρία.

Το μεσημέρι ο στρατηγός Martin DEMPSEY έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα, από την Ελλάδα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network