Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Κακόγουστο θέατρο και φτηνοί αντιπερισπασμοί

Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Κακόγουστο θέατρο και φτηνοί αντιπερισπασμοί
ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα για την επίσκεψή του στα πρώην λιπάσματα Δραπετσώνας

Για "κακόγουστο θέατρο και φτηνούς αντιπαρισπασμούς" κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας. Στην δήλωσή του ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι ''Ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα δυο μέρες πριν το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά, μόνο και μόνο για να χρυσώσει το χάπι αυτού του μεγάλου εθνικού εγκλήματος, για το οποίο ο ίδιος είναι υπεύθυνος και ότι και να κάνει δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει".

Προσθέτει ότι "η ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων είναι υπόθεση μεγάλων κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης, στους οποίους ως υπουργός ανταποκρίθηκα και κατέθεσα τροπολογία, ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα και πιέσεις για την προώθηση της. Αυτή η ανάπλαση, για την οποία πρέπει να γίνουν πολλά και είναι αναπόσπαστο μέρος ενός σχεδίου για ένα δημόσιο λιμάνι του Πειραιά που θα λειτουργεί ως κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού, δεν μπορεί να την οικειοποιηθεί κανένας και να τη χρησιμοποιήσει για να παίζει κακόγουστο θέατρο, για αποπροσανατολισμούς και φτηνούς αντιπερισπασμούς".

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι "στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα οι πολίτες θα έχουν ζωή μόνο αν σταματήσει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και φύγουν οι COSCO και τα Κινέζικα συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν όλη την ευρύτερη Πειραϊκή Zώνη σε China Τown εργασιακού δουλεμπορίου και κερδοσκοπίας''.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Στόχος μας είναι στη Δραπετσώνα να έχουμε πια ζωή

SHARE:

24Media Network