Επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο: Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

Μικρής ισχύος έκρηξη από χειροβομβίδα, που άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι
Μικρής ισχύος έκρηξη από χειροβομβίδα, που άγνωστοι πέταξαν τα ξημερώματα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού στο Ρωσικό Προξενείο στο Χαλάνδρι EUROKINISSI

Εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που έκαναν άγνωστοι, προκαλώντας μικρής ισχύος έκρηξη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία για την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι.

Η χειροβομβίδα ερρίφθη κάτω από το κουβούκλιο του σκοπού, εξερράγη και προκάλεσε υλικές ζημιές. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε φρουρός μέσα στο κουβούκλιο αλλά το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους του προξενείου.

ADVERTISING

Στην ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που έκαναν άγνωστοι, προκαλώντας μικρής ισχύος έκρηξη:

«Το σημερινό περιστατικό έξω από το προξενικό τμήμα της Πρεσβείας δεν επηρέασε τη λειτουργία του προξενείου ή της Πρεσβείας γενικότερα.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες. Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άμεση ανταπόκριση τους. Παραμένουμε σε στενή επαφή μαζί τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατρούγκαλος για τουρκικές προκλήσεις: Μιλάμε στη βάση του διεθνούς Δικαίου, δεν κάνουμε μικροπολιτική

ΥΠΕΞ για επίθεση στο ρωσικό προξενείο: "Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις μας με τη Ρωσία"

Ρωσικό Προξενείο: Εξερράγη η χειροβομβίδα δίπλα από το φυλάκιο

Συναγερμός στο Ρωσικό Προξενείο - Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα

SHARE:

24Media Network