Ρωσικό Προξενείο: Εξερράγη η χειροβομβίδα δίπλα από το φυλάκιο

Ρωσικό Προξενείο: Εξερράγη η χειροβομβίδα δίπλα από το φυλάκιο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα προς το Ρωσικό Προξενείο-Η αρχική εντύπωση ήταν πως δεν είχε εκραγεί ωστόσο εντοπίστηκε μαύρισμα στην βάση της εξωτερικής σκοπιάς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εξερράγη, αλλά ήταν μικρής ισχύος-Ο χώρος έχει αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από μία πιθανή απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ρωσικού Προξενείου, επί της οδού Τζαβέλα 5, στο Χαλάνδρι.

Είκοσι λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες που πιθανόν επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν ένα αντικείμενο προς το Ρωσικό Προξενείο.

Στην πορεία προέκυψε πως το αντικείμενο είναι χειροβομβίδα και στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Η αρχική εντύπωση ήταν πως δεν είχε εκραγεί ωστόσο εντοπίστηκε μαύρισμα στην βάση της εξωτερικής σκοπιάς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι εξερράγη, αλλά ήταν μικρής ισχύος και έτσι δεν προκλήθηκε τυχόν τραυματισμός ή μεγάλες φθορές. Ενδεικτικό της μικρής ισχύος είναι ότι εντός του Ρωσικού Προξενείου οι υπάλληλοι security δεν άκουσαν την έκρηξη, είδαν όμως τη λάμψη στις κάμερες. Ο κρότος της έκρηξης έγινε αντιληπτός από περίοικους.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκε 5 λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα, και μία καμένη μοτοσικλέτα τύπου Enduro, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια, η οποία εξετάζεται αν σχετίζεται με το περιστατικό. Έξω από το Ρωσικό Προξενείο βρίσκονται άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Οι άντρες της των ΤΕΕΜ συλλέγουν υπολείμματα της χειροβομβίδας για να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν στο σημείο και θα εξετάσουν τα υλικά από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Προξενείου.

Υπενθυμίζεται, πως με πανομοιότυπο τρόπο είχε πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», στις 10 Νοεμβρίου 2016, μόλις λίγες ημέρες πριν την άφιξη τότε στην Πρωτεύουσα του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα, τότε είχε τραυματιστεί ελαφρά και ο ειδικός φρουρός που ήταν στην εξωτερική σκοπιά.

Η ίδια οργάνωση με την προκήρυξή της είχε αναλάβει τότε ταυτόχρονα την ευθύνη για τους πυροβολισμούς κατά του κτιρίου της μεξικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στις 31 Ιουλίου του 2016, και για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στις 25 Μαΐου 2014, στις ευρωεκλογές. Στις 10 Ιανουαρίου 2017 σημειώθηκε ακόμα μία επίθεση με καλάσνικοφ, αυτή τη φορά εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα