Επίθεση στη ΝΔ με το βλέμμα στην ΔΕΘ

Επίθεση στη ΝΔ με το βλέμμα στην ΔΕΘ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ βάζει το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να έχει σταματήσει να ασχολείται και με την δραστηριότητα της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της.

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην ΝΔ γνωρίζοντας ότι από τώρα και τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τις εμφανίσεις των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδομήσει το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ασφαλιστικό όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε τηλεοπτική του συνέντευξη εστιάζοντας την κριτική της στην προτεινόμενη από τον κ. Μητσοτάκη ιδιωτική ασφάλιση για τις επικουρικές συντάξεις. Στελέχη του Μαξίμου αναφέρουν πως είναι αδιανόητο να είναι υποχρεωτικό να ασφαλίζεται κάποιος σε ιδιωτική εταιρία ενώ και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 εξέφρασε τις ενστάσεις του για την πρόταση επί του ασφαλιστικού προβλέποντας μάλιστα ότι θα οδηγήσει σε συντάξεις Βουλγαρίας.

Την ίδια ώρα την έκρηξη Μαξίμου και Κουμουνδούρου προκάλεσε η νέα παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 για την δυνατότητα διαγραφής των χρεών της Νέας Δημοκρατίας.

Κυβερνητικές πηγές με αφορμή το ασφαλιστικό αλλά και την διαφαινόμενη επιθυμία της ΝΔ να διαγραφούν τα χρέη της προς τις Τράπεζες έλεγαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο . Από την μία θέλει να υποχρεώσει νέους ασφαλισμένους να πληρώνουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, όταν πρόκειται όμως για δικά της χρέη στρέφεται προς το δημόσιο επιζητώντας την διαγραφή.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό αρμόδιες πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν πως  η ΝΔ επιδιώκει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής και πλήρη εξατομίκευση με τον προσωπικό κουμπαρά των νέων ασφαλισμένων χωρίς να αναλογίζεται ότι θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προΫπολογισμός αλλά και χωρίς να εξηγεί πού θα επενδυθούν τα κεφάλαια που θα αποδίδονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά δε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15% από το 20% για την κύρια σύνταξη τονίζουν πως αυτή η πρόταση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την επιβίωση του ΕΦΚΑ καθώς θα προκαλέσει δραματική μείωση των πόρων του.

Ως προς τα θέματα της ΔΕΘ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Μαξίμου μία καταληκτική σύσκεψη κατά την οποία θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για το πακέτο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα