Επίθεση στο Λονδίνο: Αποτροπιασμός και συμπαράσταση από την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Επίθεση στο Λονδίνο: Αποτροπιασμός και συμπαράσταση από την ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του. "Να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο", δηλώνει ο πρωθυπουργός, ενώ "ολόψυχη συμπαράσταση" εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ. Τι δήλωσαν Γεννηματά και Παπαδημούλης

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης, Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε σήμερα το πρωί, προς την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Kate Smith, «τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την χθεσινοβραδινή βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

Τσίπρας: “Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο

«Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, εκφράζοντας θλίψη και οργή γι’ αυτή και τη συμπαράσταση του στον λαό της Βρετανίας.

«Τα τυφλά χτυπήματα στη Βρετανία μας προκαλούν θλίψη αλλά και οργή. Είμαστε στο πλευρό του βρετανικού λαού αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με αποφασιστικότητα & αλληλεγγύη να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: “Να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία”

«3η τρομοκρατική επίθεση σε 3 μήνες στη Μ. Βρετανία. Ολόψυχη συμπαράσταση! Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία» αναφέρει ανάρτηση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Βούτσης: Αποτροπιασμό και απερίφραστη καταδίκη για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο

Για εγκληματική τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του νέου χτυπήματος στο Λονδίνο, στον ομόλογό του, Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, John Bercow, τη βρετανική Κυβέρνηση και τον βρετανικό λαό. “Η Βουλή των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός, προσηλωμένοι στις αρχές της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη βίας και μίσους, κάθε ενέργεια που πλήττει την ομαλή καθημερινότητα του βίου των πολιτών ανά τον κόσμο, υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και στοχεύει τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας” επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

Η δήλωσης έχει ως εξής:

«Λυπάμαι που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να συλλυπηθώ για δεύτερη φορά τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, τη βρετανική Κυβέρνηση και τον βρετανικό λαό για μια ακόμη εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στην επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, με θύματα ανύποπτους πολίτες.

Η Βουλή των Ελλήνων και ο ελληνικός λαός, προσηλωμένοι στις αρχές της ειρήνης και της δημοκρατίας, αποδοκιμάζουν κάθε πράξη βίας και μίσους, κάθε ενέργεια που πλήττει την ομαλή καθημερινότητα του βίου των πολιτών ανά τον κόσμο, υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και στοχεύει τις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας.

Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη τόσον εμού όσον και των μελών της Βουλής των Ελλήνων και του ελληνικού λαού για τη νέα τρομοκρατική επίθεση που έπληξε αυτή τη φορά το Λονδίνο και να μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των θυμάτων».

Παπαδημούλης: Ενωμένοι να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία

«Η τρομοκρατία δεν έχει χρώμα, δεν έχει θρησκεία ή εθνικότητα. Όλοι μας πρέπει να σταθούμε ενωμένοι και να την καταπολεμήσουμε, χωρίς ρατσιστικές κραυγές και τυφλό μίσος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με νέα ανάρτησή του στο twitter, μετά και τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Γεννηματά: Οι σκέψεις μας στον βρετανικό λαό

«Οι σκέψεις μας, στον βρετανικό λαό, στα θύματα και τις οικογένειές τους. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις θρασύδειλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ευρωπαϊκοί λαοί “δεν θα τρέξουν, ούτε θα κρυφτούν”» τονίζει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

ΥΠΕΞ: Η #LondonBridge μάς ενώνει όλους εναντίον της τρομοκρατίας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Λονδίνο. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον βρετανικό λαό και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει:«Το Λονδίνο μας δέχθηκε πάλι επίθεση αλλά δεν θα τρομοκρατηθεί ποτέ. Θρηνούμε τα θύματα. Η #LondonBridge μάς ενώνει όλους εναντίον της τρομοκρατίας».

Δεν αρκεί να λέμε “δε θα αλλάξουμε τρόπο ζωής”. Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Οργανωμένη ευρωπαϊκή δράση κατά των τρομοκρατών, αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοκρατία μπορεί και πρέπει να νικήσει το σκοτάδι

«Η δημοκρατία μπορεί και πρέπει να νικήσει το σκοτάδι», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον Βρετανικό λαό.

«Οι τρομοκράτες έχουν μοναδικό σκοπό να σπείρουν το μίσος και τον φόβο. Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων της φριχτής επίθεσης στο Λονδίνο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό. Η δημοκρατία μπορεί και πρέπει να νικήσει το σκοτάδι», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Το τρίτο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα σε λίγους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, έφερε ξανά χθες στο προσκήνιο την αποκρουστική παράνοια της τρομοκρατίας και τη διαπίστωση ότι ο αγώνας εναντίον της θα είναι παρατεταμένος και σκληρός, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

«Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματιών. Η Ένωση Κεντρώων δεν θα κουραστεί να καταδικάζει τις δειλές τρομοκρατικές ενέργειες και να τονίζει ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και συνεργασία της διεθνούς κοινότητας σε όλα τα επίπεδα έως την τελική απάλειψη του αποτρόπαιου φαινομένου», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα