Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Το άρθρο 86 για την ευθύνη των υπουργών επικαλούνται Π. Πολάκης και Π. Καμμένος

Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Το άρθρο 86 για την ευθύνη των υπουργών επικαλούνται Π. Πολάκης και Π. Καμμένος
Πάνος Καμμένος και Παύλος Πολάκης (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Για τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που τους έχουν κάνει ο Άδ. Γεωργιάδης κι ο Γ. Κουρτάκης - «Πιάνω τον κλέφτη κι αυτός μου κάνει μήνυση» επισήμανε ο Π. Πολάκης - Θετική η εισήγηση για την άρση της ασυλίας του Μ. Σαλμά

Να κινηθούν οι διαδικασίες εναντίον τους με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών κι όχι με βάση το άρθρο 62 για την βουλευτική ασυλία ζήτησαν ο Παύλος Πολάκης κι ο Πάνος Καμμένος, κάτι που έγινε δεκτό από την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη κι ο πρώην υπουργός Εθν. Άμυνας επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη.

Παράλληλα, θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, κάτι που ζήτησε κι ίδιος αν και δεν αποδέχεται την βασιμότητα των κατηγοριών του. Νωρίτερα, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε αποφασίσει να κάνει θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, κάτι που επίσης ζήτησε ο ίδιος.

Π. Πολάκης: Πιάνω τον κλέφτη κι αυτός μου κάνει μήνυση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε την μήνυση του Άδ. Γεωργιάδη εναντίον του ως «φθηνό αντιπερισπασμό» για να στρέψει την προσοχή μακριά από τις υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες εμπλέκεται. «Πιάνω τον κλέφτη κι αυτός μου κάνει μήνυση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης σε σχέση με την στάση του Άδ. Γεωργιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα