Έρχεται ο πρόεδρος της FIFA στην Αθήνα για συνάντηση με Μητσοτάκη

Έρχεται ο πρόεδρος της FIFA στην Αθήνα για συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνιο AP

Μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για την υπόθεση ΠΑΟΚ- Ξάνθη, ελληνικό κλιμάκιο θα μεταβεί στην έδρα της UEFA αρχές ερχόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια θα έρθει ο Ινφαντίνο στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του “ποδοσφαιρικού μνημονίου” που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο της υπόθεσης ΠΑΟΚ- Ξάνθη, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μεταβεί ελληνικό τεχνικό κλιμάκιο στην έδρα της UEFA με συμμετοχή και της FIFA και εν συνέχεια θα έρθει ο πρόεδρος της FIFA Τζιοβάνι Ινφαντίνο στην Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Η σύνθεση του κλιμακίου δεν έχει αποφασιστει, πάντως φαίνετια ότι σε αυτό δε θα μετέχει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από πολλά έσοδα τους, ενώ αν και δεν ανακοίνωσε τώρα διακοπή του πρωταθλήματος, απείλησε πως θα προχωρήσει ακόμη και σε αυτή την κίνηση.

“Στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε να διακόψουμε αμέσως τη Superleague, γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε σήμερα” δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αποτανθεί στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην FIFA και στην UEFA και οι πρόεδροι και των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί με την κυβέρνηση ένα μνημόνιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τόνισε ότι εάν οι ίδιοι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης, με ξεκάθαρη χρονική διορία, θα αναγκαστούν οι ίδιοι με δική τους ευθύνη να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν οι ίδιοι ενώπιον των φιλάθλων και των οπαδών το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα