Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Πετσίτη από τον Γιάννη Μανιάτη

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Πετσίτη από τον Γιάννη Μανιάτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζητά "καθαρές πολιτικές απαντήσεις" από τον πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα του Μ. Πετσίτη και τις σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη - Το απόγευμα απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή για την Αν. Ξεπαπαδέα ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Πετσίτη κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Μανιάτης επικαλούμενος νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Ο Γ. Μανιάτης ζητά «καθαρές πολιτικές απαντήσεις» για την «αδικαιολόγητη» μισθοδοσία του Μανώλη Πετσίτη από την ELFE-Λαυρεντιάδης η οποία οφείλει άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, την χρηματοδότηση του Μ. Πετσίτη από τον «συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο», καθώς και για την απόφαση απομάκρυνσης του αρμόδιου διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ.

Ο Γ. Μανιάτης ρωτά ακόμα τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αντικατασταθεί ακόμα η γενική γραμματέας κατά της διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα «δεδομένου ότι η επαγγελματική εμπλοκή της στην υπόθεση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τα καθήκοντά της». Ο Γ. Μανιάτης αναφέρει ακόμα αποκάλυψη ότι «ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Νικ. Παππάς μετέφερε σε φυλακισμένο στις κυπριακές φυλακές, κατηγορούμενο για οικονομικά σκάνδαλα, «τη στήριξη και την αγάπη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Ο Γ. Μανιάτης σημειώνει ότι «είναι σαφές ότι υπάρχει σκοτεινή ροή παράνομου χρήματος για την οποία είναι γνωστή η αφετηρία και ο προτελευταίος σταθμός. Διάφοροι επιχειρηματίες χρηματοδότησαν πολλαπλά τον άνθρωπο του περιβάλλοντός σας και φίλο του υπουργού σας Ν. Παππά, τον κ. Μ. Πετσίτη, χωρίς να είναι γνωστό ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης των χρημάτων αυτών», ενώ αναρωτιέται αν ο πρωθυπουργός «θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ανεχθούν άλλο τη σιωπή του στο κραυγαλέο αυτό σκάνδαλο».

Απαντά σε ερωτήσεις για την Αν. Ξεπαπαδέα σήμερα το απόγευμα ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Παράλληλα, απαντήσεις για τα πεπραγμένα της Αν. Ξεπαπαδέα αναμένεται να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος το απόγευμα κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι προγραμματισμένο να απαντήσει σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΙΝΑΛ Θόδωρου Παπαθεοδώρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα