Eteron: “Όψεις: The Brussels Bubble – O δρόμος προς την ευρωκάλπη 2024”

Διαβάζεται σε 1'
Eteron: “Όψεις: The Brussels Bubble – O δρόμος προς την ευρωκάλπη 2024”

Μέσα από κείμενα και συνεντεύξεις, συμμετοχικές πρωτοβουλίες και infographics οι “Όψεις: The Brussels Bubble – O δρόμος προς την ευρωκάλπη 2024” του Eteron σκοπεύουν να φωτίσουν πτυχές κρίσιμων θεμάτων εν όψει ευρωεκλογών.

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή δημοσιεύει σήμερα τις “Όψεις | The Brussels Bubble: O δρόμος προς την ευρωκάλπη 2024”, οι οποίες θα καλύψουν μια περίοδο τεσσάρων μηνών, δηλαδή από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, μήνα διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Εντός αυτού του διαστήματος στόχος είναι να φωτίσουμε πτυχές κρίσιμων θεμάτων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας. Ειδικότερα, μέσα από κείμενα και συνεντεύξεις, συμμετοχικές πρωτοβουλίες και infographics, σκοπεύουμε να καταστήσουμε τις ευρωεκλογές μια “γιορτή δημοκρατίας”, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία να κατανοήσουμε ότι ένα σύνολο κρίσιμων εθνικών πολιτικών συνδέεται άρρηκτα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ευρύτερα.

Το υλικό που θα δημοσιεύουμε στο πλαίσιο των Όψεων αφορά τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

  • α. την Κοινωνική Συνοχή και τις Ανισότητες,
  • β. τη Στεγαστική Κρίση,
  • γ. το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα και
  • δ. την Κλιματική Κρίση.

Για τη δημιουργία των “Όψεων | The Brussels Bubble: O δρόμος προς την ευρωκάλπη 2024”, την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Ραπίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα