ETERON x Europe Elects: Στο δρόμο για την κάλπη των ευρωεκλογών 2024

Διαβάζεται σε 1'
ETERON x Europe Elects: Στο δρόμο για την κάλπη των ευρωεκλογών 2024

Συνεργασία μεταξύ του Eteron και του κορυφαίου οργανισμού Europe Elects ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024.

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Europe Elects, έναν από τους εγκυρότερους οργανισμούς παρακολούθησης των ερευνών κοινής γνώμης στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Στόχος της συνεργασίας είναι η παρακολούθηση των εκλογικών τάσεων στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ με τρόπο συνεπή και μεθοδικό, η συγκριτική αποτύπωση των τάσεων σε κάθε κράτος-μέλος, η δυναμική των κομμάτων και η εκτίμηση των εδρών μεταξύ των πολιτικών ομάδων στην επόμενη σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την περίοδο 2024-2029.

Η πρόσβαση στα δεδομένα είναι ελεύθερη και η ανανέωση των πινάκων στη βάση των ερευνών που διενεργούνται στα κράτη-μέλη θα είναι συνεχής. Η συνεργασία μεταξύ του Eteron και του Εurope Elects θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Ιουνίου, οπότε και θα υπάρχει συνολική εικόνα για την απόδοση κάθε κόμματος στα κράτη-μέλη της ΕΕ και κάθε πολιτικής ομάδας συνολικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών εντάσσεται στις Όψεις των Ευρωεκλογών 2024, την επιμέλεια των οποίων έχει ο Δημήτρης Ραπίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα