Έτοιμος για γραβάτα δηλώνει ο Τσίπρας

Έτοιμος για γραβάτα δηλώνει ο Τσίπρας

Ευδιάθετος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το Eurogroup ζήτησε ουίσκι αντί για πορτοκαλάδα και αποκάλυψε πότε θα φορέσει γραβάτα. Ψηφίστε το χρώμα που θέλετε να φορέσει

Στο Μαξίμου θεωρούν θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup και ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ευδιάθετος κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για τον "οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους" στον οποίο συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όταν έφυγαν οι τηλεοπτικές κάμερες από το σαλονάκι του προεδρικού όπου καθόταν οι δύο άνδρες, ο κ.Τσίπρας αστειεύτηκε: "'Τέτοια ώρα, ουίσκι να μας φέρετε και όχι πορτοκαλάδα."

Σε ερώτηση δε δημοσιογράφου εάν τώρα θα φορέσει γραβάτα, ο πρωθυπουργός απάντησε: "Αυτά μετά τις 24 Μαϊου." Και αυτό καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο τακτικό Eurogroup όπου η ελληνική πλευρά ευελπιστεί ότι θα κλείσει οριστικά μία συμφωνία για το χρέος.

Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στις 24 Ιανουαρίου του 2015 είχε δηλώσει πως θα φορέσει γραβάτα, μόνο όταν "κουρέψει" το χρέος. "Το βάζω σαν στοίχημα πως θα φορέσω γραβάτα όταν κουρέψω το χρέος", είχε πει. Από τότε του είχε δωρήσει μια γραβάτα ο Ματέο Ρέντσι, ενώ γνωστό ήταν και το αστείο περιστατικό με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που είχε προσπαθήσει να του "βάλει" μία, όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 22 Μαΐου της περασμένης χρονιάς, εν μέσω θερμών και οριακών διαπραγματεύσεων, στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσίπρας, Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους

Κυβέρνηση: Συγκεκριμένη διαδικασία για την ελάφρυνση χρέους, χωρίς πρόσθετα μέτρα

SHARE:

24Media Network