Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Θρίλερ μέχρι τελευταία στιγμή με Μπελέρη

Διαβάζεται σε 2'
Φρέντι Μπελέρη
Φρέντι Μπελέρη EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ενώ μέχρι πρότινος οι πληροφορίες συνέκλιναν στο να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο δήμαρχος Χειμάρρας, φαίνεται ότι στο Μαξίμου το ξανασκέφτονται λόγω Βελόπουλου.

Θα είναι τελικά ή όχι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη;

Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί επισήμως και οριστικά κατά την παρουσίαση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα. Νεότερες πληροφορίες όμως δείχνουν ότι τελικά στο Μαξίμου το ξανασκέφτονται λόγω Κυριάκου Βελόπουλου.

Ειδικότερα κυβερνητικά στελέχη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφεραν απλώς ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα λάμβανε μόνος του τις τελικές αποφάσεις και πως ουδείς γνωρίζει τι θα αποφασίσει τελικά. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως φέρεται να ήταν 50-50 στο Μαξίμου.

Τις προηγούμενες ημέρες όμως είχαν κερδίσει έδαφος οι διαφωνούντες με μία υποψηφιότητα Μπελέρη. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας Άρης Σκέρτσος και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, προβάλλοντας διπλωματικούς λόγους.

Εμπνευστής της ιδέας για ένταξη του κ.Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ φέρεται ο πρώην πλέον υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και ο έτερος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Θετικός ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Και μία υποψηφιότητα Μπελέρη θα είχε ακριβώς ως στόχο να κρατήσει τους σαμαρικούς στο γαλάζιο μαντρί και να περιορίσει τη δυνατότητα να κατευθυνθούν μαζικά ψηφοφόροι του χώρου αυτού προς τα δεξιά.

Η ΝΔ ανησυχεί ως γνωστόν άλλωστε για ψήφο διαμαρτυρίας στην Ελληνική Λύση. Φαίνεται δε πως ο κ. Βελόπουλος δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία μόλις πληροφορήθηκε ότι το Μαξίμου έκλινε στο να αφήσει εκτός ψηφοδελτίου τον Μπελέρη, ένα πρόσωπο που σαφώς θα επιθυμούσε στο δικό της ευρωψηφοδέλτιο η Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση στον κ. Μπελέρη έκανε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να ενταχθείσ τους “Δημοκράτες”. Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο κ. Λοβέρδος ταξίδεψε στην Αλβανία για να τον συναντήσει.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα 10 ονόματα που εκκρεμούν να ανακοινωθούν από τον κ.Μητσοτάκη σήμερα θα είναι αυτό της παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα