‘Εξάψαλμος’ Τσίπρα στους τραπεζίτες

‘Εξάψαλμος’ Τσίπρα στους τραπεζίτες
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Να το "πάρουν αλλιώς" σε σχέση με τους πλειστηριασμούς ζήτησε, με έντονο τρόπο, ο πρωθυπουργός από τους τραπεζίτες, όταν έκλεισαν οι κάμερες και οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που χειρίζονται ως τώρα οι τράπεζες το θέμα των πλειστηριασμών έδειξε στα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ο πρωθυπουργός, καθώς ήταν αρκετά οξύς όταν αποχώρησαν τα τηλεοπτικά συνεργεία από την αίθουσα συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ιδιαίτερα αυστηρά μηνύματα στους τραπεζίτες. « Προστατεύστε  τους αδύναμους με βάση το νομικό πλαίσιο», ήταν το κύριο μήνυμά του, ενώ ταυτοχρόνως κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών «να σταματήσουν να προστατεύουν τους  μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες».

«Βγάλτε από τα συρτάρια σας τις μεγάλες υποθέσεις και κάντε σωστή προτεραιοποίηση. Αυτό θα δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και θα οικοδομήσει συναινέσεις στην προσπάθεια για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών», φέρεται ειπών στο προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ο πρωθυπουργός, ο οποίος επίσης στηλίτευσε και την σιωπή των τραπεζιτών απέναντι σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας λόγω «κόκκινων δανείων». « Βγείτε μπροστά και πείτε την αλήθεια. Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη», είπε, σε έντονο ύφος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα