Εξεταστική για την οικονομία ζητάει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ

Εξεταστική για την οικονομία ζητάει σήμερα η ΚΟ της ΝΔ

Εντός της ημέρας το αίτημα για διερεύνηση των ευθυνών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τρίτο μνημόνιο, capital controls και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να καταθέσει η ΝΔ την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία που θα αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα συλλέγονται οι υπογραφές προκειμένου σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να ζητήσει μέσω της εξεταστικής επιτροπής τη διερεύνηση των ευθυνών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου για την επιβολή του τρίτου μνημονίου, την επιβολή των capital controls και της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την πρωτοβουλία αυτή την είχε προαναγγείλει χτες από του βήματος της βουλής ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο κατά την πρωινή σύσκεψη με τους συνεργάτες του κρίθηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να επισπευστεί, προκειμένου να μην αφεθεί η πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση πολιτικής ατζέντας στην κυβέρνηση μετά τη χτεσινή συζήτηση στη βουλή.

Χτες ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να στηρίξει το αίτημα της ΝΔ προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει στην εξεταστική της κυβέρνησης για τα δάνεια των κομμάτων και τα χρέη των ΜΜΕ, ενώ είχε επισημάνει ότι θα είναι και μια ευκαιρία για να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης να μιλήσει για το αν υπήρξε plan b για επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα