Εξεταστική: Κατάθεση πλαστού εγγράφου για το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλογίζει στη ΝΔ ο Πολάκης

Εξεταστική: Κατάθεση πλαστού εγγράφου για το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλογίζει στη ΝΔ ο Πολάκης
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας Eurokinissi

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «πασιφανώς πλαστό» έγγραφο που κατέθεσε η ΝΔ προς υπεράσπιση του Άδωνι Γεωργιάδη. Για «μπουμπουνιστή πλαστογραφία» έκανε λόγο ο Σπ. Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύτατες κατηγορίες για προσκόμιση πλαστογραφημένου εγγράφου προς υπεράσπιση των χειρισμών του Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ απεύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στη ΝΔ κατά τη σημερινή δεύτερη κατάθεσή του στη Εξεταστική Επιτροπή που διερευνα τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. 

Το επίμαχο έγγραφο κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εξεταστική από τον Γιώργο Γεωργαντά της ΝΔ και περιλαμβάνει απολογισμό των χορηγικών προγραμμάτων από τον υπεύθυνο δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς και στέλεχος της ΝΔ Σταμάτη Πουλή. Το έγγραφο ουσιαστικά αναφέρει ότι 75 υπάλληλοι απασχολήθηκαν από το 2009 έως το 2014 και πληρώθηκαν από χορηγίες. Ουσιαστικά δηλαδή το έγγραφο δικαιώνει τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι οι 23 προσλήψεις του δεν ήταν παράτυπες.

Όμως ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε σημερα έντονα την αυθεντικότητα του στοιχείου.  «Το έγγραφο δεν είναι μόνο πλαστογραφία αλλά και κακή πλαστογραφία» κατήγγειλε ο κ. Πολάκης και διερωτήθηκε γιατί δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα. Κατήγγειλε επίσης ότι το έγγραφο που κατέθεσε η ΝΔ περιέχει διάφορα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά δηλαδή δεν έχει αρίθμηση, περιλαμβάνει διαφορετικές γραμματοσειρές, κενά ανάμεσα στις σελίδες και επίσης δεν έχει διακριτικά ότι διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Επισήμανε ακόμη ότι οι σχετικές χορηγικές συμφωνίες δεν αναφέρουν τίποτα για την πληρωμή των εν λόγω εργαζομένων.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Λάππας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μπουμπουνιστή πλαστογραφία». Κατήγγειλε ότι η υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ελένη Τσάγκαρη που είχε απειλήσει στο παρελθόν την Εξεταστική με εξώδικό της για «εσχάτη προδοσία», είχε ζητήσει από τον Γραμματέα του ΔΣ να προστεθούν παράγραφοι σε πρακτικά χωρίς να επιστρέψει τα πρωτότυπα. Ο κ. Λάππας διερωτήθηκε μάλιστα γιατί ο ίδιος ο Σταμάτης Πουλής δεν είχε αποκαλύψει το επίμαχο έγγραφο όταν κατέθεσε πριν μερικούς μήνες στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στον αντίποδα ο Γιώργος Γεωργαντάς της ΝΔ υπερασπίστηκε την αυθεντικότητα του εγγράφου του κ. Πουλή. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι λίγες ημέρες αργότερα υπήρξε και απόφαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που επιβεβαιώνει το έγγραφο. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ο Χρήστος Μπουκώρος της ΝΔ ανέφερε ότι τα έγγραφα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα