Μαξίμου καλύπτει Γεωργιάδη για την παρέμβαση στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης Eurokinissi

Δεν υπήρξε παρέμβαση στη διαδικασία ή πίεση προς το δικαστήριο” υποστήριξε ο Μαρινάκης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας παρενέβη όταν κατέθετε ο Πολάκης.

 

Πλήρη κάλυψη από το Μαξίμου στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την παρέμβαση στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε όταν κατέθετε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος τον κατηγόρησε για ρουσφετολογικούς διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ. “Τι διαδικασία είναι αυτή”, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στην ίδια δίκη για 22 διορισμούς στου ΚΕΕΛΠΝΟ είναι μάρτυρας υπεράσπισης.

Μάλιστα δικηγορος αντέδρασε έντονα ζητώντας από τον υπουργό να βγει εκτός αιθούσης, καθώς -όπως ανέφερε- δεν είχε δικαίωμα ο κ.Γεωργιάδης να επιπλήττει το δικαστήριο. «Παρεμβαίνει ο υπουργός για να πει στον πρόεδρο τί να κάνει;» σχολίασε σχετικά.

Το επεισόδιο κορυφώθηκε όταν ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με άνθρωπο της φρουράς του υπουργού, με αποτέλεσμα να ζητήσει την προστασία του εισαγγελέα της έδρας.

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει τη διαδικασία για τις 13 Μαρτίου, ενώ ο δικηγορος δήλωσε την πρόθεση του να προχωρήσει σε μήνυση.

«Δεν πρέπει να κλείσει έτσι η συνεδρίαση. Θα πρέπει να υπάρχει ο προσήκων σεβασμός» σχολίασε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης πλησίασε στην έδρα καταθέτοντας τα… παράπονα του προς τους δικαστές: «ο μάρτυρας είχε κινητό ενώ κατέθετε. Παρακαλώ πολύ και εγώ έχω εργασίες αλλά είμαι εδώ και είναι απαράδεκτο ότι διέκοψε το δικαστήριο για να κάνει τις δουλειές του. Όλα έχουν κάποια όρια».

Δεν υπήρξε παρέμβαση ή πίεση, υποστηρίζει ο Μαρινάκης

Ερωτηθείς σχετικά με την παρέμβαση Γεωργιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης καταρχήν επικαλέστηκε ότι κάθε ποινική δίκη είναι ανοιχτή στο κοινό και αυτό δεν αλλάζει. Επομένως, είπε, είτε κάποιος είναι υπουργός είτε όχι, έχει δικαίωμα να είναι στο ακροατήριο.

Υποστήριξε πάντως ότι οι καταγγελίες περί παρέμβασης είναι ισχυρισμός που δεν αποδεικνύεται. “Δεν υπήρξε παρέμβαση από τον υπουργό ή πίεση προς το δικαστήριο”, ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης.

Επιτέθηκε μάλιστα εμμέσως στον κ. Πολάκη, σχολιάζοντας ότι: “Προέρχονται αυτές οι καταγγελίες από ανθρώπους που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους και θέλουν να ελέγξουν δικαιοσύνη για να βάλουν πολιτικούς αντιπάλους φυλακή. Και τους έπιασε ο πόνος για τη δικαιοσύνη. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό”.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα