Δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Πολάκη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης EUROKINISSI

Oλοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη δίκη για τις περισσότερες από 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με συνεχείς εντάσεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη δίκη για τις περισσότερα από 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη την περίοδο 2013-2014.

Παρά τις προτροπές του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι «οι φωνές και οι εντάσεις δεν βοηθούν σε τίποτα», υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του μάρτυρα και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο Π. Πολάκης κατονόμασε και πάλι συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία χαρακτήρισε ανθρώπους του περιβάλλοντος του Αδ. Γεωργιάδη, ως άτομα που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά, ενώ παρέπεμψε στο σχετικό πόρισμα για το κατά ποσό οι συγκεκριμένοι εργάστηκαν στη θέση πρόσληψής τους.

Μάλιστα, η κατάθεση Πολάκη χρειάστηκε να διακοπεί όταν από τα μεγάφωνα του δικαστικού μεγάρου ζητήθηκε η παρουσία γιατρού στον 3ο όροφο για την παροχή βοήθειας σε πολίτη.

Όχι στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Ως προς τα αιτήματα που έχουν ήδη διατυπωθεί, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των Π. Πολάκη και νυν υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία ο μάρτυρας κατά κύριο λόγο επικαλέστηκε τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πόρισμα.

Ως προς τους γιατρούς που φέρονται ότι παρανόμως προσελήφθησαν, ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ζητηθεί βεβαίωση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα στα οποία τοποθετήθηκαν, για το αν εργάστηκαν εκεί κατά το υπό διερεύνηση διάστημα. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα