Εξεταστική: Ορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες για τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εξεταστική: Ορίστηκαν δύο πραγματογνώμονες για τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Επελέγησαν δύο εξειδικευμένοι πραγματογνώμονες από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Έντονη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ,ΔΗ.ΣΥ, Ποταμιού για τη διαδικασία επιλογής

.Στον διορισμό δύο πραγματογνωμόνων που θα κληθούν να ελέγξουν το ακριβές μέγεθος του ταμειακού ελλείμματος του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Αφορμή για τον διορισμό πραγματογνωμόνων αποτέλεσαν τα στοιχεία που κατέθεσε στην Εξεταστική ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, περί «μαύρης τρύπας» ύψους 230 εκ. ευρώ την περίοδο 2007-2014.

Όμως έπειτα από ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι το έλλειμα είναι πιθανώς μικρότερο λόγω «διπλοεγγραφής» ποσού 89 εκ. ευρώ που μεταφέρθηκε από τον απολογισμό μίας χρονιάς στην άλλη. Μετά από πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, επελέγησαν να ελέγξουν τα οικονομικά στοιχεία (απολογισμοί, τραπεζικοί λογαριασμοί) του ΚΕΕΛΠΝΟ οι πραγματογνώμονες Νίκος Νάκος και Νίκος Σύκας του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Σύμφωνα με τον κ. Λάππα πρόκειται για έμπειρα πρόσωπα που έχουν εξειδικευτεί στον χώρο της Υγείας. Η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι διαφώνησαν όμως με τη διαδικασία επιλογής των πραγματογνωμόνων. Αντέτειναν, μάλιστα, ότι ο διορισμός θα έπρεπε να γίνει από τον πίνακα του Πρωτοδικείου για θεσμικούς λόγους.

Η συμπολίτευση, όμως, υποστήριξε ότι μια τέτοια διαδικασία θα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα. Τελικά, έπειτα από μακρά αντιπαράθεση εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας. Έμεινε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθεί και ένας τρίτος πραγματογνώμονας βάσει των προτάσεων της αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα