Έξι τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τους Φούρνους

Έξι τουρκικά αεροσκάφη πάνω από τους Φούρνους

Υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων πραγματοποίησε σχηματισμός έξι τουρκικών F-16, o οποίος εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Αναχαιτίστηκαν λίγο αργότερα

Έξι τουρκικά αεροσκάφη F-16, πέταξαν σήμερα πάνω από τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων σε ύψος 5000 ποδιών, στις 14:58 μμ., όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 14:31 μ.μ, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκε σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορείου και κεντρικού Αιγαίου.

Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:02 μμ βορείως του Αγαθονησίου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Είναι η πρώτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τους Ανθρωποφάγους. Πέρυσι καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, είχαν πετάξει πέντε φορές πάνω από τις συγκεκριμένες νησίδες.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network