Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν κοινή κάθοδο με Γ. Παπανδρέου στις εκλογές

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν κοινή κάθοδο με Γ. Παπανδρέου στις εκλογές
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στην συνάντησή τους την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο υπουργείο Εξωτερικών. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Κοινή παρουσία στις εκλογές και μετά συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά, η έκκληση έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον Γιώργο Παπανδρέου

Κοινή κάθοδο στις εκλογές και μετά συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της ηγεσίας, ζήτησαν από τον Γιώργο Παπανδρέου έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που ελήφθη τις τελευταίες ώρες, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είμαστε τώρα μπροστά σε εκλογές. Υπάρχει υποχρέωση σε όλους μας, παρ΄όλες τις πικρίες, τα προβλήματα ή και τη διαφορετικότητα εν μέρει των απόψεων μας, να είμαστε μαζί και να μην διασπαστούμε» δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου άκουσε τους βουλευτές και επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

«Η ενότητα για εμάς είναι επιβεβλημένη. Δώσαμε την ικμάδα των δυνάμεων μας, τέσσερα χρόνια, πέντε χρόνια. Προπηλακιζόμενοι. Με όλες τις δυσκολίες πάνω στις πλάτες μας. Για δύο χρόνια ολόκληρα μόνοι μας, χωρίς να μπαίνει κανένας κάτω από τη μπάρα. Μετά με άλλες πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Η συζήτηση ήταν ειλικρινής ήταν πρωτοβουλία των τελευταίων ωρών. Ενότητα, κοινή παρουσία στις εκλογές, κοινά επιχειρήματα και μετά από τις εκλογές συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά από την ηγεσία μέχρι τις θέσεις, ήταν αυτό που ζήτησαν οι βουλευτές.

Ως προς το αποτέλεσμα της σημερινής άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Λοβέρδος είπε πως η Δημοκρατία θα μιλήσει στις 25 Ιανουαρίου και ευχήθηκε να μιλήσει για το συμφέρον της χώρας «η οποία πρέπει να σταθεί όρθια και να μην οδηγηθεί στα βράχια».

Κουκουλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ και σ’αυτές τις εκλογές θα κρατά τη σημαία της ευθύνης

Ο κ. Κουκουλόπουλος ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές ενιαίο ή διασπασμένο, τόνισε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει και σ΄ αυτές τις εκλογές κρατώντας τη σημαία της ευθύνης, τη σημαία του πατριωτισμού, της εθνικής συνεννόησης και της ενότητας. Εξάλλου είμαστε οι μόνοι που εδώ και δυόμιση χρόνια μιλάμε διαρκώς για την ανάγκη συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Οι δικές μας θέσεις δεν άλλαξαν, ούτε θα αλλάξουν και επειδή αποδείχτηκε πως είναι το μοναδικό πραγματικό σχέδιο που κράτησε την πατρίδα όρθια, πρέπει να ακουστούν. Και θα ακουστούν καλύτερα εφόσον βαδίσουμε ενωμένοι

Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια για να αποφευχθεί η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και είμαι σίγουρος πως έγιναν και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες γι΄αυτό. Πάντως όλοι μας θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις ώρες τη θέληση όλου του δημοκρατικού κόσμου που είναι να βαδίσουμε ενωμένοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα