Εύα Καϊλή: Όταν διαπίστωσε την πρωτοπορία του Κατάρ στα… εργασιακά δικαιώματα

Εύα Καϊλή: Όταν διαπίστωσε την πρωτοπορία του Κατάρ στα… εργασιακά δικαιώματα
H Εύα Καϊλή European Union 2014 - Source EP

Η ομιλία της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή πριν λίγες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς εξήρε το Κατάρ για τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έκανε και λόγο για bullying των Ευρωπαίων στους Καταριανούς.

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή είχε τραβήξει την προσοχή με τις ανεκδιήγητες δηλώσεις της περί της πρωτοπορίας του Κατάρ στον τομέα των εργατικών δικαιωμάτων. Την Παρασκευή (09/12) έγινε γνωστό από βελγική εφημερίδα, ότι φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ήταν τέλος Νοεμβρίου όταν η κ. Καϊλή ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, παρά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που άφησε πίσω της η κατασκευή του φαντασμαγορικού -κατά τα άλλα- γηπέδου και εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε για μια “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα” χώρα.

Επικαλέστηκε δε και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), παραβλέποντας πως αυτός έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους εργατών στη χώρα.

Μάλιστα, έκανε ουσιαστικά και επίπληξη στους Ευρωπαίους, ότι κάνουν bullying στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο.

Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο“, είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ “πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα“.

Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί“.

Ενώ καταλήγει: “Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον“.

Δείτε την επίμαχη ομιλία της Εύας Καϊλή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα