"Ευχαριστώ" Ορμπάν σε χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν AP

"Ως πότε θα τον κρατούν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;" διερωτάται σε ανάρτησή του στο Twitter

Επιστολές με τις οποίες τους ευχαριστεί για την στάση τους στην ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 σε βάρος της Ουγγαρίας, απέστειλε ο πρωθυπουργός της χώρας και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίκτωρ Ορμπάν στους δύο ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής!

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Σεπτεμβρίου, με ψήφους 448 υπέρ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε ότι ο κίνδυνος παραβίασης των θεμελιωδών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ουγγαρία είναι υπαρκτός, καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη να κινήσουν τις απαραίτητες για την εφαρμογή της πρώτης παραγράφου του άρθρου 7 της Συνθήκης της ΕΕ για τον σεβασμό της δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 197 ευρωβουλευτών που καταψήφισαν την συγκεκριμένη πρόταση, ήταν και οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές, Γ. Επιτήδειος και Λάμπρος Φουντούλης, τους οποίους, μάλιστα, ο ούγγρος πρωθυπουργός ευχαρίστησε με προσωπικές επιστολές.

Στις επιστολές του ο Ορμπάν, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, κάνει λόγο για απόφαση που στρέφεται κατά του ουγγρικού λαού και η οποία πλήττει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ κλείνοντας τονίζει ότι δεν θα ενδώσει στον "εκβιασμό" των "φιλομεταναστευτικών δυνάμεων".

Παπαδημούλης: Ως πότε θα τον κρατούν ως μέλος του ΕΛΚ;

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιτίθεται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και με αφορμή την επιστολή Όρμπαν στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, η οποία, όπως αναφέρει έχει αποκλειστεί ακόμη και "από την ακροδεξιά ομάδα της Λεπέν', χαρακτηρίζει τον Ορμπάν "ομογάλακτο των Κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας" και διερωτάται "ως πότε θα τον κρατούν (τον Ορμπάν) ως μέλος του ΕΛΚ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουγγαρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network