Ευχές αλλά και προτροπή για κουράγιο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, μετά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που διεξήχθη στην Αθήνα, Πέμπτη 8 Μαϊου 2008.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο, μετά τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας που διεξήχθη στην Αθήνα, Πέμπτη 8 Μαϊου 2008. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για κρίσιμο τρίμηνο, έκανε λόγο στο μήνυμά του ο Λ. Παπαδήμος, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Παπανδρέου: "Έχουμε αγώνα μπροστά μας". Σαμαράς: "Η μοίρα μας στα χέρια μας"

Συλλογική προσπάθεια με συστηματική εργασία και επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, ζητά από όλους τους Έλληνες, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμα του για την νέα χρονιά.

Μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα να αποφύγει οριστικά την άτακτη καταστροφική χρεοκοπία το κρίσιμο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ώστε να παραμείνει στο ευρώ και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, μειώνοντας την ανεργία.

"Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2012 σε χρονιά ελπίδας", επισημαίνει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

"Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας, είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση".

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος ζητά από όλους να συμβάλλουν για να αντιμετωπισθεί η αβεβαιότητα και οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης καθώς "η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία", υπογραμμίζει.

Επίσης, υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες παλαιότερων γενεών που δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος, θέτει ως προτεραιότητες "να εξυγιάνουμε το κράτος, να χτίσουμε την οικονομία μας σε στέρεες βάσεις, να την κάνουμε ξανά ανταγωνιστική. Είμαστε υπερήφανος λαός. Θα υπερασπιστούμε τη θέση μας στην Ευρώπη. Το ευρώ είναι το νόμισμά μας. Η Ευρώπη των ανεπτυγμένων χωρών είναι το κοινό μας σπίτι", τονίζει.

Νέους ορίζοντες βλέπει ο Παπανδρέου

Με την ευχή "το 2012 να είναι μια χρονιά, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την πατρίδα μας, για όλους τους Έλληνες, για μας και τα παιδιά μας", συνοδεύει το μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Αφού αποδέχεται πως "ήταν για όλους μια δύσκολη χρονιά", μετά συμπληρώνει:

"Η πατρίδα μας πάλεψε να υπερασπιστεί την ίδια της την ύπαρξη. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, συλλογικές, αλλά και προσωπικά, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε οικογένεια, έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να στεκόμαστε όρθιοι".

"Έχουμε ακόμα δρόμο, αγώνα και πολύ προσπάθεια μπροστά μας", συνεχίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. "Έχουμε όμως παράλληλα, αποφασιστικά και όλοι μαζί, βάλει τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση. Και να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα".

"Η χρονιά που έρχεται, το 2012, θα πρέπει να είναι χρονιά μεγάλης συλλογικής προσπάθειας", τονίζει. "Η πρόκληση να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας είναι μεγάλη, αλλά παραμένω αισιόδοξος ότι μπορούμε με σκληρή προσπάθεια να τα καταφέρουμε".

Πίσω τη μοίρα στα χέρια μας, λέει ο Α. Σαμαράς

"Η καλύτερη ευχή είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας", τονίζει στο μήνυμά του για το νέο έτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Απευθύνοντας ευχές για "καλή χρονιά σε όλους", "στον καθένα ξεχωριστά και στην πατρίδα μας", ο πρόεδρος της ΝΔ εύχεται το 2012 "να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας και την αρχή της ελπίδας για την Ελλάδα μας".

Και αφού επισημαίνει ότι "στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας", καταλήγει ότι "η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Τα άκουσαν" πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί

SHARE:

24Media Network