Ευρωπαϊκά και Σκοπιανό στο “κυρίως πιάτο” της συνάντησης Τσίπρα-Παπανδρέου

Ευρωπαϊκά και Σκοπιανό στο “κυρίως πιάτο” της συνάντησης Τσίπρα-Παπανδρέου
Συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, το καλοκαίρι του 2016 SOOC

Τι μετέδωσαν Βασίλης Σκουρής και Αγγελική Σπανού για τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου

Για τις σχέσεις των ευρωσοσιαλιστών με την σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, το Σκοπιανό και την δημιουργία νέας πολιτικής ευρώ-ομάδας που θα περιλαμβάνει τους σοσιαλιστές, αριστερούς εκσυγχρονιστές αλλά και φιλελεύθερους, συζήτησαν ο πρώην πρωθυπουργός και ο Αλέξης Τσίπρας στην κατ’ιδίαν συνάντησή τους, όπως μετέδωσαν ο Βασίλης Σκουρής και η Αγγελική Σπανού στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Οι δύο άνδρες διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συνομιλεί τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, όποτε πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο εξωτερικό. Όπως μετέδωσαν οι δύο δημοσιογράφοι του Ραδιοφώνου 24/7, ο Γ. Παπαναδρέου, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τη Φώφη Γεννηματά, είχε ενημερώσει το πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής για επικείμενη επίσκεψή του στην Τουρκία, αλλά και την πρόθεσή του να ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση.

Της επίσκεψης αυτής, που θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές στην γείτονα, θα προηγηθούν επισκέψεις του κ. Παπανδρέου σε Κύπρο και Κίνα, ενώ σήμερα συναντάται με τον σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, αλλά και για να συμμετάσχει σε τριμερή των δύο ΥΠΕΞ με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Έτσι, η συνάντηση των δύο ανδρών εντάσσεται και σε μία προσπάθεια να καταγραφεί κοινή εθνική γραμμή στο Σκοπιανό, καθώς, όπως είπε ο Βασίλης Σκουρής, το μόνο που απομένει για συμφωνία είναι η αποδοχή από τη σκοπιανή πλευρά του Erga Omnes, με διπλωματικές πηγές να κάνουν λόγο για υψηλές πιθανότητες εξεύρεσης λύσης, εξέλιξη την οποία στηρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα