Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες Τσίπρα μετά το Brexit

Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες Τσίπρα μετά το Brexit
Opening ceremony for the Posidonia 2016 Exhibition, in Athens, on June 6, 2016 / 2016, 6 , 2016 SOOC

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου. "Κλείδωσαν" οι πρώτες επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες. Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε η Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, αλλά και ο νέος εκλογικός νόμος.

Με το Brexit και τις επιπτώσεις του να κυριαρχεί σε όλες τις συζητήσεις  στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται την Τρίτη το πρωί να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, την επικεφαλής της ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, αλλά και τους Πράσινους. Σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογείται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στο πλαίσιο οικοδόμησης συμμαχιών των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων ο Φρανσουά Ολάντ έχει προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στο Παρίσι την Παρασκευή το πρωί στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών.

Όσον αφορά το νέο εκλογικό νόμο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες ώστε να ψηφιστεί, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα 1-6 Ιουλίου, αλλά και στην Γενική Συνέλευση του ΝΑΤΟ 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα