Εύσημα Αμερικανών γερουσιαστών στον Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση του Μακεδονικού

Εύσημα Αμερικανών γερουσιαστών στον Αλέξη Τσίπρα για την επίλυση του Μακεδονικού
ANDREABONETTI.COM

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών στο περιθώριο της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο - Στο τραπέζι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Τις προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018, της ενέργειακης πολιτικής, της περιφερειακής ασφαλείας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στον ρόλο της Τουρκιάς αλλά και την αντιμετώπιση της κρίσης στη Βενεζουέλα, συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με Αμερικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια των εργασιών της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόχαχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, άλλα και σε περιφερειακά ζητήματα.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί Γερουσιαστές αφού απένειμαν τα εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισαν το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώναειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναφέρθηκαν στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικων σχέσεων ενώ εξήραν τις προσπάθειες της κυβέρνησης ως προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη Συμπρόεδρο των Πρασίνων, Ανναλένα Μπέρμποκ, και με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ θα βραβευθούν από κοινού με το βραβείο «Ewald von Kleist» για την προσφορά τους στην διεθνή ειρήνη και την ειρηνική επίλυση διαφορών, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα