Fake news Βελόπουλου κατά Δούρου για τη Μάνδρα – Η ηχηρή απάντησή της

Διαβάζεται σε 2'
Η Ρένα Δούρου
Η Ρένα Δούρου EUROKINISSI

«Δια της παραγραφής αθωωθήκατε για τη Μάνδρα» είπε, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον που διαφήμιζε κηραλοιφές» η απάντηση της Ρένας Δούρου.

Fake news κατά της Ρένας Δούρου επιστράτευσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στη συνεδρίαση για το “γαλάζιο” πόρισμα της Εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε ότι η Ρένα Δούρου αθωώθηκε για τη Μάνδρα λόγω «παραγραφής», με την τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αποκαθιστά την αλήθεια μέσω ανάρτησης, η οποία συνοδευόταν με μια φωτογραφία με κηραλοιφές.

«Ασύγγνωστη άγνοια; Όχι. Χυδαία σπίλωση χαρακτήρα και συνειδητή παραπληροφόρηση από τον Κ. Βελόπουλο στη Βουλή τώρα για την αθώωσή μου στη δίκη της Μάνδρας. Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον που διαφήμιζε κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού… προκαλώντας πρόστιμο του ΕΟΦ» σημείωσε η Ρένα Δούρου και συμπλήρωσε:

«Ξεστόμισε σήμερα ο γνωστός για την φαλκίδευση της αλήθειας ηγετίσκος της ακροδεξιάς κ. Βελόπουλος ότι δήθεν η δική μου αθώωση στην υπόθεση για την εθνική τραγωδία που προκλήθηκε από την πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017 οφείλεται, δήθεν, σε “παραγραφή”.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός δεν σέβεται ούτε το δικό του ακροατήριο, είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η αθώωσή μου στην συγκεκριμένη υπόθεση προέρχεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο συνεδριάζοντας ύστερα από πολύμηνη και κοπιώδη δικαστική διαδικασία επί της ουσίας, έκρινε ότι κακώς μου είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και με κήρυξε αθώα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως “τεχνικός” λόγος ή παραγραφή για την αθώωσή μου, η οποία είναι επί της ουσίας της υπόθεσης.

Δεν θα περίμενα βέβαια τόσο εξειδικευμένες θεσμικές γνώσεις από πρόσωπα που η λειτουργία τους στο πολιτικό σύστημα είναι η απορρόφηση κραδασμών και που πολύ πρόθυμα θα προσφέρουν και τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες τους εάν παρασταθεί ανάγκη για την διαμόρφωση της οποιασδήποτε πλειοψηφίας. Το έχουμε ήδη παρατηρήσει αυτό να συμβαίνει με ηγέτες της ακροδεξιάς και στο παρελθόν, γεγονός που απέδειξε πόσο αναλώσιμοι ήταν».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα του κυρίου Βελόπουλου. Η τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα