Φάμελλος: Κανάλια και αντιπολίτευση φτιάχνουν ‘συμβόλαιο’ για δωρεάν άδειες

Φάμελλος: Κανάλια και αντιπολίτευση φτιάχνουν ‘συμβόλαιο’ για δωρεάν άδειες
Plenary discussion about the refugee crisis. Athens Feb. 24, 2016/ . 24 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ξεκαθάρισε ότι θα μείνει εκτός όποιος καναλάρχης δεν βάλει την πρώτη δόση τη Δευτέρα. Απεκάλυψε ότι η Εξεταστική έχει ζητήσει από το Μάιο το πόρισμα της Τρ. Αττικής από τον Γ. Στουρνάρα

Την πιθανή σύναψη «συμβολαίου» μεταξύ των ιδιωτικών καναλιών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κοινό στόχο να μην καταβληθούν στο Δημόσιο τα 246 εκ. ευρώ της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις άδειες κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και διεμήνυσε σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι όποιος υπερθεματιστής δεν καταβάλει την πρώτη δόση τη Δευτέρα, θα εκπέσει αυτομάτως του διαγωνισμού.

«Τις τελευταίες μέρες ζούμε μία πρωτοφανή και συντονισμένη επίθεση από ΜΜΕ που δεν πλειοδότησαν ή από πλειοδότες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν καταβάλουν την 1η δόση καθως και από πολλούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αλλά διαφωνούσαν με αυτόν» είπε ο κ. Φάμελλος και υπογράμμισε ότι στον «χορό» μπήκαν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διερωτήθηκε δε ρητορικά «αν υπάρχει συμβόλαιο;». Στο ίδιο πνεύμα κατηγόρησε, μάλιστα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τη στάση τους επιχειρούν πρώτον «να ακυρώσουν τις ευθύνες τους που επέτρεψαν το πάρτι της διαπλοκής» και δεύτερον «να κάνουν συμφωνία με καναλάρχες να τους προβάλουν για την καρέκλα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε, πάντως, ότι θα βγει εκτός όποιος υπερθεματιστής δεν καταβάλει την πρώτη δόση τη Δευτέρα ή όποιος δεν βγει καθαρός από τον έλεγχο που διεξάγεται. «Εμείς δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, προειδοποίησε τη αντιπολίτευση να προσέξει να μην εκτεθεί με τους ισχυρισμούς τις για «βοσκοτόπια» του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα σημειώνοντας ότι υπάρχουν δημοσιεύματα για επενδύσεις ύψους 1 ή 2 δις ευρώ από το Ithaca Resort.

Ο κ. Φάμελλος απεκάλυψε, παράλληλα, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει ζητήσει από τον Μάιο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής που αφορούν τα ΜΜΕ. «Εμείς διεκδικήσαμε τη διαφάνεια» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αντιπολίτευση που ασχολήθηκε εσχάτως με το ζήτημα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα