Φάμελλος: “Μόνη πολιτική διέξοδος οι εκλογές”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Σωκράτης Φάμελλος στο βήμα της Βουλής
Ο Σωκράτης Φάμελλος στο βήμα της Βουλής Eurokinissi @Γιώργος Κονταρίνης

Την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη μετέφερε στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών επικαλούμενος ότι η κυβέρνηση και πρωθυπουργός δεν έχουν πλέον αξιοπιστία επανέφερε σήμερα με την ομιλία του στην Βουλή και την πρόταση δυσπιστίας ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Επίσης αποτίμησε ως δείγμα διαπλοκής την παραίτηση των δύο υπουργών Επικρατείας που ανακοινώθηκε σήμερα.

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας ο Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι «δεν δυσπιστούμε μόνον εμείς απέναντι στην κυβέρνηση σας. Δυσπιστεί η πλειοψηφία της κοινωνίας». Σημείωσε αναφορικά με την κυβερνητική κριτική ότι «δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να ασκήσουμε τις κοινοβουλευτικές μας δυνατότητες» γιατί «εμείς απολογούμαστε στην κοινωνία και όχι σαν τους υπουργούς του κ.Μητσοτάκη που απολογούνται σε συμφέροντα και ημέτερους».

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «ακόμη και αν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης δεν σημαίνει πως θα έχει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας» αφού «πέρα από την βαθιά πεποίθηση στην κοινωνία για ευθύνες στο δυστύχημα των Τεμπών υπάρχει και η βαθιά πεποίθηση ότι επιχειρείτε συγκάλυψη». Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχει δημιουργήσει τραγικότατες εντυπώσεις στην κοινωνία τα χειροκροτήματα και οι χειραψίες με τον Κώστα Καραμανλή».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μας τρομάζει και η ασυδοσία και η αυθαιρεσία σας. Γι’ αυτό ζητάμε σήμερα απαντήσεις». Μάλιστα σημείωσε πως είναι αμφίβολο αν ο πρωθυπουργός μπορεί να δώσει αυτές τις απαντήσεις στην Βουλή αφού όπως είπε απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη «έχετε πολλές δεσμεύσεις σε οικονομικά και πολιτικά τζάκια δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος». Στη βάση αυτή αιτιολόγησε και το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για εκλογές λέγοντας ότι αποτίμησε ως «μόνη πολιτική διέξοδος η διενέργεια εκλογών εφόσον αμφισβητείται η αξιοπιστία του πρωθυπουργού».

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στην κριτική της κυβέρνησης περί διαπλοκής λέγοντας πως η Ν.Δ «κατηγορεί εμάς για σχέσεις με συμφέροντα ενώ οι δικοί σας υπουργοί αναγκάζονται να παραιτηθούν επειδή βρέθηκαν με επιχειρηματικά συμφέροντα» τονίζοντας πως εφαρμόζεται το ρητό «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ «όλα τα σκάνδαλα δείχνουν Μητσοτάκη. Όλα δείχνουν ένα οργανωμένο μηχανισμό εντός του κόμματος της ΝΔ που παραβιάζει το κράτος δίκαιου. Πετύχαμε αυτές τις 3 μέρες να αποκαλυφθεί και η κυνικότητα και η συγκάλυψη Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε στην ακροδεξιά  και στην απαξίωση της πολιτικής  και στην συγκάλυψη της αλήθειας και του δικαίου. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε όλες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Να διερευνήσουμε όλες τις παραβάσεις και να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην μεθοδευτεί περαιτέρω συγκάλυψη αλλά και σχέδιο αθώωσης των υπεύθυνων πολιτικών προσώπων. Οφείλουμε να διεκδικούμε την ενδυνάμωση του κράτους δικαίου, των θεσμών , των ανεξάρτητων αρχών και για το λόγο αυτό συν-υποβάλλαμε και υποστηρίξαμε την πρόταση δυσπιστίας».

Έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι  Για εμάς η προοδευτική πολιτική είναι η μόνη απάντηση και αυτή που θα δώσει  προοπτική στους πολίτες και τον τόπο μας. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα