Φίλης: Δεν αρκεί η συμφωνία με τις τράπεζες για την πρώτη κατοικία

Παρουσίαση από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ της Ετήσιας Έκθεσης 2016 για την Εκπαίδευση με θέμα "Τα βασικά μεγέθη της εκπαίδευσης: η ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση" την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Στην έκθεση επιχειρείται η αποτύπωση και ποιοτική ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων και των δεικτών «εισροών» και «εκροών» της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Παρουσίαση από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ της Ετήσιας Έκθεσης 2016 για την Εκπαίδευση με θέμα "Τα βασικά μεγέθη της εκπαίδευσης: η ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση" την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στην έκθεση επιχειρείται η αποτύπωση και ποιοτική ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων και των δεικτών «εισροών» και «εκροών» της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας βάσει αντικειμενικών αξιών και ξεκαθάρισε ότι κινδυνεύουν και τα σπίτια απλών ανθρώπων.

Πίεση προς την κυβέρνηση για μεγαλύτερη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς άσκησε ο βουλευτής Νίκος Φίλης από το βήμα της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει σοβαρά το θέμα της οριζόντιας νομοθετικής προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση την αντικειμενική αξία» ανέφερε ο κ. Φίλης και ξεκαθάρισε ότι δεν αρκεί η συμφωνία κυρίων της κυβέρνησης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Ο βουλευτής δεν έμεινε, όμως, εκεί και σημείωσε ότι η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των τραπεζών «επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν όρια και αδιέξοδα σε αυτή την ονομαζόμενη συμφωνία κυρίων». Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι οι τράπεζες έχουν θέσει στόχους για 40.000 πλειστηριασμούς κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος δεν αφορά μόνο τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες με βίλες 1,5 εκατ. ευρώ και πισίνες» αλλά και «φτωχό κόσμο και απλούς ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξουθένωσε η κρίση».

Ο κ. Φίλης κάλεσε επίσης την κυβέρνηση μαζί με την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας να δει θέματα όπως είναι η μη διενέργεια των πλειστηριασμών στην αγοραία αλλά στην αντικειμενική αξία τους. Παράλληλα, πρότεινε να δοθεί δυνατότητα στον δανειολήπτη να πάρει το σπίτι του στην τιμή που θα το εξαγόραζε το fund ή ο μειοδότης, με δεδομένο ότι πλέον είναι γνωστά και συγκεντρωμένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Εξάψαλμος' Τσίπρα στους τραπεζίτες

SHARE:

24Media Network