Φίλης: Γεννηματά και Θεοδωράκης δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν μετά τις εκλογές

Φίλης: Γεννηματά και Θεοδωράκης δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν μετά τις εκλογές
Ν. Φίλης Eurokinissi

"Προεκλογική" χαρακτήρισε τη στάση ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού ο πρώην υπουργός Παιδείας. Συμφώνησε με την άποψη Κρεμαστινού ότι οι όμοροι χώροι πρέπει να συγκυβερνούν.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο Δημήτρης Κρεμαστιννός στον News 24/7 στους 88,6 ότι οι όμοροι χώροι πρέπει να συγκυβερνούν: «Αυτή τη λογική άποψη δεν την ακολουθούν όλοι» συμπλήρωσε και μίλησε για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και την επιλογή της για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως αποτέλεσμα τη στρατηγική νίκη της ΝΔ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Κέντρο Ελέγχου” με τους Έλλη Τριανταφύλλου, Μάνο Χωριανόπουλο και Γιώργο Καρελιά, μίλησε για περίοδο αφετηρίας πολιτικών εξελίξεων. «Κατανοώ αλλά δεν δέχομαι τη στάση Γεννήματα και Θεοδωράκη. Είναι μια στάση προεκλογική. Δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν μετά τις εκλογές, κυρίως η κα. Γεννηματά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε ότι οι μετακινήσεις βουλευτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτές που απέτρεψαν την Φώφη Γεννηματά. Για τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ είπε ότι ήταν αναγκαστική και όχι στρατηγική συνεργασία που όμως δεν εμπόδισε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπήρχαν διαφωνίες για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία δεν στήριξε ούτε το ΚΙΝΑΛ.

Έκανε λόγο για αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές «και τότε πρέπει να έχουμε αφήσει ανοιχτές κάποιες γέφυρες» σχολίασε με νόημα. Ζήτησε προγραμματικό πλαίσιο το οποίο όπως είπε προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η διεύρυνση είναι σωστή εφόσον είναι αμφίπλευρη και δεν βασίζεται σε πρόσωπα» συνέχισε ο κ. Φίλης κατανοώντας όπως είπε τις επιφυλάξεις των μικρότερων κομμάτων.«Θα το βρει μπροστά του το ΚΙΝΑΛ» εκτίμησε ενόψει εκλογών και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο τολμηρός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα