Φίλης: 'Ήττα η ενδεχόμενη απόφαση αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά'

Press conference held by the Minister of Education Nikos Filis, the Minister of Health Andreas Xnthos and the Deputy Minister of the Economy Alexis Charitsis, on the education of refugee children, in Athens, on Oct. 5, 2016 /   ,  ,    ,         , , 5 , 2016
Press conference held by the Minister of Education Nikos Filis, the Minister of Health Andreas Xnthos and the Deputy Minister of the Economy Alexis Charitsis, on the education of refugee children, in Athens, on Oct. 5, 2016 / , , , , , 5 , 2016 SOOC

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης και εξήγησε πως απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας για το νόμο Παππά, θα μας επιστρέψει στο προγενέστερο καθεστώς «ασυδοσίας» και «κιτρινισμού»

Εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό θα είναι μία «ήττα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σημείωσε ότι εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός το τηλεοπτικό τοπίο θα επιστρέψει στο προγενέστερο καθεστώς, το οποίο και χαρακτήρισε καθεστώς «ασυδοσίας» και «κιτρινισμού», χωρίς όμως να εξηγήσει πώς η μείωση του αριθμού των σταθμών εθνικής εμβέλειας θα μπορούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Ο κ. Φίλης τόνισε πως το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει να εργαστεί «ανεπηρέαστο», όμως αρνήθηκε ότι υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις για να υπάρξει απόφαση υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά. Αντίθετα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για «ομοβροντία εκβιαστικών δηλώσεων» με στόχο τη Δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Φίλης ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να κινηθεί βιαστικά και εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, και για αυτό τον λόγο δεν έχει καταθέσει εκ νέου την τροπολογία για τα μη αδειοδοτημένα κανάλια.

Όχι σε δημοψήφισμα για την Εκκλησία

Όσον αφορά τη σχέση της Πολιτείας με την Εκκλησία, που έχει δοκιμαστεί από το ενδεχόμενο αλλαγών στη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν είναι στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να προβεί σε δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Πάντως, δεν απέκλεισε να τεθεί στην συνταγματική αναθεώρηση ως ένα από τα θέματα που θα προταθούν από την κυβέρνηση για δημοψήφισμα.

Ο κ. Φίλης είπε ακόμα ότι πως θα επικοινωνήσει με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όταν υπάρξει ανάγκη να μιλήσουν, αλλά δεν θέλησε να σολιάσει την προχθεσινή δήλωση του μακαριότατου στη Λιβαδειά ότι δεν θα παραδοθούν πατρίδα και ορθοδοξία.

ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από Δευτέρα η τροπολογία Παππά

Κουμουτσάκος: Ο Παππάς απειλεί εκ νέου τους δικαστές

SHARE:

24Media Network