Φίλης κατά Κυρίτση: Εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ

Ν. Φίλης
Ν. Φίλης EUROKINISSI

"Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμη οι εγκληματίες" συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός αναφορικά με την τραγωδία στην Marfin, σχολιάζοντας πρότερη δήλωση του Γιώργου Κυρίτση.

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κληθείς να σχολιάσει στο δελτίο ειδήσεων του OPEN δήλωση του Γιώργου Κυρίτση ότι δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ.

Μιλώντας στην Έλλη Στάη, ο κ. Φίλης συμπλήρωσε σχετικά με την τραγωδία στην Marfin "μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμη οι εγκληματίες", ενώ τόνισε ότι τιμωρία υπήρξε μόνο για τους υπεύθυνους της τράπεζας και τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στην τράπεζα.

ADVERTISING

Η τοποθέτηση Φίλη έρχεται εν μέσω της συζήτησης για το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

Είχε προηγηθεί δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση στην ΕΡΤ, ο οποίος είπε αναφερόμενος στο θέμα: Όσο θυμάμαι στα 30 χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ».

Η δήλωση Κυρίτση προκάλεσε και την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ κατά Κυρίτση: Να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι δεν πέθανε κανείς από μολότοφ

SHARE:

24Media Network