Φίλης: Τα περί Τατοΐου και Καρόλου είναι επικοινωνιακά κόλπα του κ. Μητσοτάκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης EUROKINISSI

Ο αιχμηρός σχολιασμός του Νίκου Φίλη αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία, τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα Κάρολο και το "ξαφνικό ενδιαφέρον" για τη "μεταμόρφωση" του Τατοΐου.

Για "επικοινωνιακά κόλπα του Κυριάκου Μητσοτάκη" έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία και τις συζητήσεις περί "μεταμόρφωσης" του Τατοΐου σε Dumfries House.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανάρτησή του στο Facebook, θυμίζει τη συσχέτιση της βασιλικής οικογένειας με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το περίφημο unfair του ‘85 -και όχι μόνο-, ενώ θέτει ορισμένα ζητήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, τα οποία όπως αναφέρει, δεν μπορεί να επιλύσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ούτε "να δώσει συμβουλές στην κυβέρνηση".

ADVERTISING

Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:

Γιατί ο Μητσοτάκης θυμήθηκε το Τατόι;

Η οικογένεια Μητσοτάκη με την πρώην βασιλική οικογένεια έχουν ιστορία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο περίφημο unfair του ‘85 αλλά κυρίως στο άδειασμα -την κλοπή!- με 9 κοντέινερ βάρους 32 τόνων των αντικειμένων αξίας που βρίσκονταν μέσα στο Τατόι. Όλα αυτά ανήκαν στον ελληνικό λαό και με την ανοχή της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το Φεβρουάριο 1991 βαφτίστηκαν… προσωπικά είδη και φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Ενώ βέβαια είχαν αποκτηθεί είτε με χρήματα του λαού είτε ως δώρα προς τη βασιλική οικογένεια, με την τότε θεσμική της ιδιότητα.

Και τι βλέπουμε τώρα, από τη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Να προστρέχει ο πρωθυπουργός στον… διάδοχο του αγγλικού θρόνου, για να τον συμβουλευθεί πώς θα αξιοποιήσει το Τατόι! Με ποια ιδιότητα; Τι ειδικότητα έχει ο Κάρολος και τι έχει να πει στην ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες επιστήμονες και ειδικούς, που να έχει την ελάχιστη ουσία; Τίποτα απολύτως. Πρόκειται απλώς για μια ακόμα κίνηση προς συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, που -ας μη γελιόμαστε- πάντα υπάρχει και πάντα εχθρεύεται βαθιά τη Δημοκρατία.

Έχει να δώσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συμβουλές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων; Αυτούς, που αν τυχόν βρουν ελεύθερο σπίτι να νοικιάσουν, δεν τους φτάνει ο μισθός να πληρώσουν το ενοίκιο; Αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν δάνειο από τις τράπεζες που οι ίδιοι τρεις φορές κεφαλαιοποίησαν; Αυτούς που έχουν αφεθεί χωρίς καμιά ουσιαστική επιδότηση να παλεύουν με τα κύματα μιας παντελώς αρρύθμιστης αγοράς κατοικίας, απρόσιτης λόγω και του «air bnb»;

Η στέγη εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα για όλους και ιδιαιτέρως για τους νέους. Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση οικονομικά προσιτής κατοικίας με άμεσα μέτρα όπως: επιδότηση ενοικίου, δημιουργία Τράπεζας Στέγης, περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 2-3 ακίνητα ανά ιδιοκτήτη, κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και άλλα. Είναι μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Απαιτούν γενναία χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό είναι το ουσιαστικό. Τα περί Τατοΐου και Καρόλου είναι επικοινωνιακά κόλπα του κ. Μητσοτάκη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είναι εδώ για να τα υλοποιήσει.

ΥΓ. Δυο λόγια για το unfair, κυρίως προς τους νεότερους: ενώ το πολιτειακό ζήτημα είχε λήξει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 (Δεκ.), δέκα χρόνια αργότερα, παραμονές των εθνικών εκλογών του 1985, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα «άδικο» (unfair) για τον Γλίξμπουργκ, επιρρίπτοντας μάλιστα την ευθύνη στον πολιτικό κόσμο. Δηλαδή, ουσιαστικά, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νικόλαος Φίλης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυριάκος Μητσοτάκης, Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network