Τσίπρας: Οι FT εκθέτουν την σιωπή των αμνών που επιβάλει η κυβέρνηση για το ξέπλυμα χρήματος

Τσίπρας: Οι FT εκθέτουν την σιωπή των αμνών που επιβάλει η κυβέρνηση για το ξέπλυμα χρήματος
Εισήγηση Τσίπρα στη Φλώρινα

Σε ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times.

Στο δημοσίευμα των Financial Times, στην υπόθεση της Novartis καθώς και στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την Φλώρινα.

Ειδικότερα, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σε σχέση με το δημοσίευμα των Financial Times: “Κάνουν τα στραβά μάτια στους εγκληματίες του χρήματος, στους τραπεζίτες που υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έσπευσε με τις αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα να τους δώσει τη δυνατότητά του να πάρουν τα πίσω τα χρήματά τους», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «στάση επιείκειας απέναντι στους οικονομικούς εγκληματίες”.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αναφερόμενος στη ΝΔ ότι «δεν υπερψήφισαν την ερμηνευτική διάταξη του αρ.86 του Συντάγματος περί ευθυνης υπουργών, ο νόμος που δημιούργησε ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτική. Εμείς λέμε με την ερμηνευτική διάταξη ότι η δωροδοκία δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού, ώστε να μη αναγνωρίζεται παραγραφή”.

Όπως συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας “διαψεύστηκαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα οι προεκλογικές προσδοκίες για “ως δια μαγείας” αλλαγή της ζωής της μεσαίας τάξης”.

Για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ, είπε επίσης ότι “σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη, φανταστείτε τι θα έκαναν εάν εγώ τον συναντούσα”, ενώ στρέφοντας εκ νέου τα βέλη του στην κυβέρνηση συμπλήρωσε: “ταΐζουν με αστυνομικές επεμβάσεις τους φοιτητές, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θρέφει τους μπαχαλάκηδες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα