Φτιάχνουν κλίμα για τους 180 - Καταγγέλλουν ως δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Τα στελέχη της Ν.Δ που έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις παίζουν το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας και διαμορφώνουν το πλαίσιο του προσκλητηρίου προς όλους τους βουλευτές για την προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015

Το χαρτί της πολιτικής σταθερότητας, με επιχειρήματα την οικονομία και τα εθνικά, παίζουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν ξεκινήσει τις εξορμήσεις ανά την περιφέρεια, με στόχο να διαμορφώσουν το πλαίσιο του προσκλητηρίου προς όλους τους βουλευτές για την προεδρική εκλογή στις αρχές του 2015.

της Βίκυς Σαμαρά

Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος στο Ηράκλειο υπογράμμισε την ανάγκη σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα, η οποία όπως είπε προκύπτει πλέον και ως εθνική ανάγκη για τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ευτελισμό των θεσμών και μεθόδευση συνταγματικής εκτροπής και άφησε αιχμές για αρχηγούς άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (φωτογραφίζοντας εμμέσως τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ) που “προσπαθούν να κάνουν τα κόμματα τους δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσουν την προσωπική τους επιβίωση”.

Προσέθεσε μάλιστα με νόημα: “Δε θα βρουν ανταπόκριση .Ο κόσμος που τους ψήφισε άλλωστε, δεν τους ψήφισε για να βάζουν βενζίνη στην εκλογική μηχανή του κ. Τσίπρα. Τους ψήφισε για άλλους λόγους και κυρίως γιατί απεχθανόταν τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ” και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως τελικά “οι βουλευτές θα κάνουν αυτό που πρέπει για το καλό της πατρίδας”.

Την άποψη ότι είναι πιθανό να βρεθούν οι 180 ψήφοι ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε αντίστοιχη εκδήλωση στην Κοζάνη. Ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος επιστρατεύθηκε στην προσπάθεια συσπείρωσης της γαλάζιας βάσης λόγω της προσωπικής του απήχησης στο κομματικό ακροατήριο, δήλωσε επίσης σίγουρος πως “όταν έρθει η ώρα και βρεθούμε όλοι προ των ευθυνών μας, θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας” και ότι “πολλοί περιμένουν το Γενάρη για να εκδηλωθούν”.

Παρά το βαρύ πολιτικό κλίμα άλλωστε, το Μαξίμου δεν έχει εγκαταλείψει τις ελπίδες και προσπάθειες διαμόρφωσης προεδρικής πλειοψηφίας, με το βλέμμα κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη ΔΗΜΑΡ.

SHARE:

24Media Network