Γ. Μιχελάκης: “Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν θα απολυθούν”

Γ. Μιχελάκης: “Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν θα απολυθούν”

Απειλεί με απολύσεις τους υπαλλήλους που θα αρνηθούν μετακίνηση, ο Γ. Μιχελάκης. "Δεν έχουν φύγει ούτε οι επίορκοι" δηλώνει η Μ. Δαμανάκη

Απόλυση περιμένει όσους δημοσίους υπαλλήλους αρνηθούν να μετακινηθούν σε νέες θέσεις, στο πλαίσιο της κινητικότητας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

“Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν. Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης στην εφημερίδα “Real News”.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, διαμηνύοντας ωστόσο ότι “η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες” ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν οργανισμοί “που δεν έχουν λόγο ύπαρξης”, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα γίνουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Κ. Μητσοτάκης: “Δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ”

Οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και αυτοί που μπήκαν με πλαστά δικαιολογητικά είναι οι πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα, παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας” δήλωσε στο “Βήμα της Κυριακής”.

Και πρόσθεσε: “Όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση. Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω”.

Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία, επεσήμανε: “Η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία”.

Μ. Δαμανάκη: “Δεν έχουν φύγει ούτε οι επίορκοι”

“Μέχρις ώρας δεν έχουμε δει να φεύγουν από το δημόσιο ούτε οι επίορκοι. Η λέξη αξιολόγηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο” επεσήμανε στη Real News η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, η οποία προτείνει πολιτικο-κοινωνικό συμβιβασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: “έχουμε ανάγκη από έναν ιστορικής σημασίας πολιτικό και κοινωνικό συμβιβασμό με προωθητικό περιεχόμενο, ορίζοντα δεκαετίας και στόχο την αναγέννηση και ανατοποθέτηση της Ελλάδας στο σύγχρονο γίγνεσθαι”.

Η κ. Δαμανάκη προειδοποιεί ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει σημαντικά και αν δεν επιταχυνθεί η διαδικασία, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι θυσίες των πολιτών και να ανακοπεί η θετική πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα