Γ. Σταθάκης: Νέος αναπτυξιακός νόμος από την 1η Ιανουαρίου

Γ. Σταθάκης: Νέος αναπτυξιακός νόμος από την 1η Ιανουαρίου
Συνάντηση του πουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ξεκίνησε ομαλά το νέο ΕΣΠΑ λέει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην έναρξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο με περισσότερους από 120 κοινωνικούς φορείς και η κυβέρνηση στοχεύει να τον θέσει σε ισχύ με την έναρξη του νέου έτους. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα στοχεύει στην ενίσχυση των νέων επιστημόνων και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στην έναρξη των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ υπογραμμίζοντας ότι τις προηγούμενες 15 ημέρες έγιναν οι πρώτες εξαγγελίες για προγράμματα τα οποία κατευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε τουριστικές δράσεις και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ «ξεκίνησε ομαλά». Επίσης υπογράμμισε, ότι εκταμιεύτηκε το ποσό των 330 εκ. ευρώ από το δάνειο ύψους 1 δις ευρώ που σύναψε η χώρα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα