Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων

Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων
Francesca Giaitzoglou Watkinson

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει μια διακομματική συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξής τους ενώ σε σχέση με τα βακούφια ζήτησε εξαντλητικό διάλογο με τη μειονότητα και τα κόμματα για την εκλογή των διαχειριστικών επιτροπών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογής των μουφτήδων μετά από διακομματικό διάλογο άφησε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει μια διακομματική συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξής τους ενώ σε σχέση με τα βακούφια, ζήτησε εξαντλητικό διάλογο με τη μειονότητα και τα κόμματα για την εκλογή -στο εξής- των διαχειριστικών επιτροπών, των οποίων η θητεία λήγει σε ένα χρόνο.

Εμφανίστηκε αρνητικός στη δημιουργία ιδιωτικών μειονοτικών νηπιαγωγείων στη Θράκη και τάχθηκε υπέρ των διευκολυντών που έχουν προσληφθεί στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι οποίοι βοηθάνε τα παιδιά με τη μητρική τους γλώσσα, καθώς όπως είπε στόχος είναι η εκμάθηση των ελληνικών.

Έκανε λόγο για ενίσχυση των δομών εκπαίδευσης στη Θράκη, φέρνοντας ως παράδειγμα το τμήμα ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη και το τμήμα επιμορφωτών δασκάλων για τα μειονοτικά σχολεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα