news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πανελλήνιες: Τι θα ισχύσει εφέτος και το 2022

Πανελλήνιες: Τι θα ισχύσει εφέτος και το 2022

Από φέτος, το σύστημα εξετάσεων είναι ενιαίο και θα αφορά όλους τους υποψηφίους. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι η χρονιά ήταν μεταβατική και έτσι οι υποψήφιοι έδιναν και με το "παλαιό" και με το "νέο" σύστημα.

προετοιμασία και απολύμανση στο 16ο Δημοτικό  και 33ο Νηπιαγωγείο Αθηνών για την υποδοχή των  μαθητών. (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κορονοϊός στα Σχολεία: Πληθαίνουν τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων

Περισσότερα είναι τα κλειστά τμήματα δημοτικών σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού. Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Διαμαρτυρία φοιτητών στα Προπύλαια, 12 Ιανουαρίου 2021

Παρέμβαση φοιτητών στα Προπύλαια για το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας - Καλούν σε συγκέντρωση

Παρέμβαση φοιτητών κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με ανάρτηση πανό στα Προπύλαια Αθηνών. "Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικές διώξεις, διαγραφές. Ανοιχτές σύγκλητοι για όλους τους φοιτητές".

Στιγμιότυπο τηλεκπαίδευσης

Πανεπιστήμια: Εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου

Εξ αποστάσεως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί πώς θα διεξαχθούν τα εργαστήρια και οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών που απαιτούν φυσική παρουσία.

Χαλάστρα: Στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και κουβέρτες

Χαλάστρα: Στο σχολείο με μάσκες, αντισηπτικά και κουβέρτες

Μαθητές στην Χαλάστρα Θεσσαλονίκης επέστρεψαν στο σχολείο μαζί με τις κουβέρτες τους, δεδομένου ότι πρόκειται για μία περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε προκρίθηκε από την διεύθυνση αυτή η λύση.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στα σχολεία της Κορίνθου, 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Ειδικής Αγωγής. Τι θα ισχύσει για το ωράριο, τον τρόπο προσέλευσης αλλά και την Δευτεροβάθμια.

Έκθεση Πισσαρίδη για Παιδεία: Πιο κοντά στην αγορά, δαπάνες με αξιολόγηση

Έκθεση Πισσαρίδη για Παιδεία: Πιο κοντά στην αγορά, δαπάνες με αξιολόγηση

Ένα μεγάλο μέρος των προτάσεων της επιτροπής Πισσαρίδη για την Παιδεία, φαίνεται να έχει ήδη ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία μέσω των δύο νομοσχεδίων που έφερε στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Οργισμένη ανακοίνωση ΤΕΕ κατά Κεραμέως για την επαγγελματική εκπαίδευση

Οργισμένη ανακοίνωση ΤΕΕ κατά Κεραμέως για την επαγγελματική εκπαίδευση

Την έντονη αντίδρασή του σχετικά με την την τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας εξέφρασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, διά του προέδρου του, Γιώργου Στασινού.

Στιγμιότυπο από εξετάσεις σε Λύκειο

Σε ισχύ για τη φετινή Α'Λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Στόχος είναι το 2023 να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας που θα λειτουργήσει φέτος, με την αξιοποίησή της διαδοχικά για τις προαγωγικές εξετάσεις της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.

Η Κεραμέως (ξανα)φέρνει τον "ψυκτικό από το Περιστέρι"

Η Κεραμέως (ξανα)φέρνει τον "ψυκτικό από το Περιστέρι"

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαγγελματική εκπαίδευση "κλείνει" η φετινή κοινοβουλευτική χρονιά. Εξωθούνται μαθητές από τα γυμνάσια στην μαθητεία και την ανήλικη εργασία δηλώνει η ΟΛΜΕ.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στον οικισμό Ρομά στην Λάρισα

Ρομά για κορονοϊό: Ο Τσιόδρας μας στήριξε - Η πολιτεία όχι

Για το πόσο δύσκολα βιώνουν την πανδημία του κορονοϊού, την εγκατάλειψη από το κράτος, αλλά και τη στήριξη από τον Σωτήρη Τσιόδρα μιλά στο News24/7, ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.

Δυσκολία συμμετοχής των μαθητών διαπολιτισμικών σχολείων στην τηλεκπαίδευση διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί

Δυσκολία συμμετοχής των μαθητών διαπολιτισμικών σχολείων στην τηλεκπαίδευση διαπιστώνουν εκπαιδευτικοί

Ενδεικτική των δυσκολιών των διαπολιτισμικών σχολείων είναι η κατάσταση στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Κορδελιού, όπου φοιτούν 242 μαθητές, από τους οποίους οι 59 δεν διαθέτουν κανένα τεχνολογικό εξοπλισμό και οι 25 δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τηλεκπαίδευση: Μαθητής δημοτικού έκανε μάθημα από το κρεοπωλείο των παππούδων του

Τηλεκπαίδευση: Μαθητής δημοτικού έκανε μάθημα από το κρεοπωλείο των παππούδων του

Ένας μαθητής 9 ετών στην Πάτρα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το κινητό της γιαγιάς του και να βρεθεί στο κρεοπωλείο των παππούδων του για να μπει στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Η Cisco "διερευνά το πρόβλημα", το υπουργείο λέει ότι δεν υπήρχε πρόβλημα

"Εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας" αναφέρει η εταιρία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης την ώρα που για το υπουργείο Παιδείας, όλα πήγαν καλά.

Σχολική αίθουσα

Σχολεία: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη λειτουργία των δημοτικών και νηπιαγωγείων της χώρας, μετά την απόφαση για κλείσιμό τους. Το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και το ωράριο.

Φιάσκο τηλεκπαίδευσης: "Δεν επιλέξαμε τυχαία τη Cisco", λέει η ΓΓ του Υπ. Παιδείας

Φιάσκο τηλεκπαίδευσης: "Δεν επιλέξαμε τυχαία τη Cisco", λέει η ΓΓ του Υπ. Παιδείας

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει τη Cisco για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Στο σκοτάδι παραμένει η σύμβαση της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Με προβλήματα και η δεύτερη μέρα

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση, καθώς για δεύτερη μέρα παρατηρούντα προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές σε όλη τη χώρα. Η έκκληση στους εκπαιδευτικούς να "μη συνδέονται αν δεν έχουν μάθημα"

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

ΜέΡΑ25 για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης: "Χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου"

"Άλλη μια περίπτωση όπου η κυβέρνηση ατενίζει μακάρια την επερχόμενη καταστροφή, χωρίς να κουνάει ούτε βλέφαρο για την αντιμετώπισή της με αποτελεσματικά μέτρα και στέρεες υποδομές", τονίζει σε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος μας προστατεύουν από την…"διαπόμπευση"

Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος μας προστατεύουν από την…"διαπόμπευση"

Ο υπουργός που «κρέμασε στα μανταλάκια» οροθετικές γυναίκες κι ο υπουργός που ξεγύμνωνε συλληφθέντες στα Εξάρχεια, φύλακες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Σε ποιους ανήκει -πραγματικά- η ιδέα για Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Ερευνητικό πρόγραμμα θετικής συμπεριφοράς για πρώτη φορά σε ελληνικά σχολεία

Θεσσαλονίκη: Ερευνητικό πρόγραμμα θετικής συμπεριφοράς για πρώτη φορά σε ελληνικά σχολεία

Μέσω της παρέμβασης που έγινε, παιδιά που εκδήλωναν επιθετικές συμπεριφορές, ασκούσαν σχολικό εκφοβισμό, αδιαφορούσαν για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αντιμετώπιζαν δυσκολίες κοινωνικής προσαρμογής εμφάνισαν μια ορατή μεταστροφή.

Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις έγραψαν μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα τα ξημερώματα, εξωτερικά του υπουργείου Παιδείας, στο Μαρούσι

Συνθήματα Ρουβίκωνα στο υπουργείο Παιδείας - Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ

Συνθήματα αλληλεγγύης στις μαθητικές καταλήψεις, από τον Ρουβίκωνα, στο υπουργείο Παιδείας. "Θρασύδειλη, καταδικαστέα πράξη κατ’ επίφαση πολιτικού ακτιβισμού", σχολίασε το υπουργείο Παιδείας.

Χρήση χημικών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Μαθητικό συλλαλητήριο: Επεισόδια έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς. Ποια είναι τα αιτήματά τους. Αποδοκιμασίες προς ομάδα ατόμων που προκάλεσαν επεισόδια.

Κατάληψη. Η λέξη "εφιάλτης" για πολλούς υπουργούς Παιδείας τις τελευταίες δεκαετίες

Καταλήψεις οι "υπουργοφάγες" και οι διαχρονικές θεωρίες εναντίον τους

"Υποκινούμενες" - "πολιτικοποιημένες" οι μόνιμες κατηγορίες εναντίoν των καταλήψεων. Πώς ο Β.Κοντογιαννόπουλος κατηγόρησε για "καταληψία" τον Τ. Θεοδωρικάκο. Οι υπουργοί που "τράκαραν" στις κλειστές καγκελόπορτες των σχολείων.

Η Νίκη (Κεραμέως) φέρνει ήττα

Η Νίκη (Κεραμέως) φέρνει ήττα

Η υπουργός Παιδείας, πολιτικά, έχει χάσει ήδη την "μάχη"των καταλήψεων. Δεν φαίνεται όμως να το καταλαβαίνει, παρασύροντας μαζί της και την κυβέρνηση.

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Ηχηρό μήνυμα των μαθητών με μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Κορυφώθηκαν οι μαθητικές κινητοποιήσεις με το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο - Με με τηλεκπαίδευση, μάθημα τα σάββατο και αποκλεισμό όσων μαθητών συμμετέχουν σε κατάληψη "απαντά" η Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η Κεραμέως εκδικείται τους μαθητές: Εκτός τηλεκπαίδευσης και με απουσία όσοι κάνουν κατάληψη

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης με τους μαθητές το υπουργείο Παιδείας. Ξεκινά τηλεκπαίδευση με αποκλεισμό όσων συμμετέχουν σε κατάληψη, οι οποίοι θα παίρνουν και απουσία. Όλη η απόφαση.

Στιγμιότυπο από την κατάληψη ΑΡΓΟΣ του 1ου Λυκείου και 2ου και 3ου Γυμνασίου Άργους

Καταλήψεις: Η Κεραμέως προειδοποιεί τους μαθητές για μαθήματα σε αργίες και Σάββατα και "βιάζεται" για τηλεκπαίδευση

Μέτρα για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Τι θα ισχύσει με την αναπλήρωση. Προανήγγειλε ξανά τηλεκπαίδευση, παρά το ότι παραμένει νομικά στον "αέρα".

Η τέχνη της ελευθερίας και της λογοκρισίας

Η τέχνη της ελευθερίας και της λογοκρισίας

Μας σοκάρει ο Ιησούς ως easy rider, αλλά δεν μας σοκάρει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος διώκεται για τις απόψεις του, επειδή έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά και πολιτικά ιδεώδη της πλειοψηφίας;

Κύπρος: Αντιδράσεις για πίνακες εκπαιδευτικού που απεικονίζουν τον Χριστό γυμνό

Κύπρος: Αντιδράσεις για πίνακες εκπαιδευτικού που απεικονίζουν τον Χριστό γυμνό

Θύελλα αντιδράσεων με τα έργα τέχνης εκπαιδευτικού-καλλιτέχνη στην Κύπρο. Πειθαρχική έρευνα από το υπουργείο Παιδείας. Τι απαντά ο ίδιος σε όσους έσπευσαν να τον καταδικάσουν.

Άδεια σχολική αίθουσα. Φωτό αρχείου.

Υπουργείο Παιδείας: Αφήνει κλειστά τα ελληνικά σχολεία σε Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Κανείς δεν ξέρει πότε θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία της δυτικής Ευρώπης. Τι δεν έκανε το υπουργείο Παιδείας.

"Μαθαίνουμε ασφαλείς": Σποτ του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

"Μαθαίνουμε ασφαλείς": Σποτ του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

"Η ταυτόχρονη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας καθώς και η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελούν προτεραιότητα", αναφέρεται στην καμπάνια του υπουργείου Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως και ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Άνοιγμα σχολείων: Οι ανακοινώσεις από Θεοδωρικάκο και Κεραμέως - LIVE EIKONA

Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εκκίνηση των μαθημάτων, ανακοινώνουν και επίσημα η Ν. Κεραμέως και ο Τ. Θεοδωρικάκος στη συνέντευξη Τύπου.