ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τι ισχύει φέτος για τις εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Τι ισχύει φέτος για τις εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα προσφέρει έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν από 27/06 έως και 02/07, από το νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία, προς τους τόπους μόνιμης κατοικίας τους.

Νίκη Κεραμέως.

Βερναρδάκης: Αφού σκεφτείς τι κάνει η Κεραμέως για σένα, σκέψου τι πρέπει να κάνεις εσύ για την Κεραμέως…

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης γράφει για τον βίο και την πολιτεία της Νίκης Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας ο οποίος είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της κυβέρνησης.

Επιχείρηση "Προοδευτικο Προφίλ" για την Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως: Η "Υπουργός του Εκατομμυρίου" προσπαθεί τώρα να φτιάξει προοδευτικό προφίλ

Η υπουργός Παιδείας εμφανίζεται όψιμα ως επικριτής της απόφασης του Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, ενώ επί υπουργίας της παρουσιάστηκε στα σχολεία της χώρας η "Θεωρία του Αγέννητου Παιδιού".

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κατά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που καταργεί τη Δημοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Νίκος Φίλης

Φίλης κατά Κεραμέως: "Η απόπειρα να μεταλλαχθεί το Πανεπιστήμιο σε super market απονομής τίτλων θα πέσει στο κενό"

Ο Ν. Φίλης με ανοιχτή επιστολή του καλεί τους φοιτητές και το προσωπικό των AEI να εναντιωθούν στον νέο νόμο-πλαίσιο του Υπ. Παιδείας που στοχεύει "να μεταλλαχθεί το Πανεπιστήμιο σε υποκατάστημα μιας αλυσίδας ολιγαρχικών-ταξικών συμφερόντων".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Κάλυψη από Μητσοτάκη στην αστυνομία για το ξύλο στο ΑΠΘ: "Ή με τη βαριοπούλα ή με τη βιβλιοθήκη"

Ο πρωθυπουργος μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε στα επεισόδια με την επίθεση ΜΑΤ σε φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, υιοθετώντας ατζέντα "νόμου και τάξης".

Πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2022: Με μάσκες, αλλά χωρίς self test οι μαθητές - Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρωτόκολλο που θα ισχύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Όσα ισχύουν για μη εμβολιασμένους και ειδικά μαθήματα.

Εύβοια: Υποβαθμίζουν το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών που έχει βραβευτεί ως οικολογικό σχολείο

Εύβοια: Υποβαθμίζουν το Δημοτικό Σχολείο Ωρεών που έχει βραβευτεί ως οικολογικό σχολείο

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ωρεών στην Εύβοια καταγγέλλει ότι το σχολείο υποβαθμίζεται παρά τις πολλές και σπουδαίες διακρίσεις του στον τομέα της οικολογικής δράσης.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος

Νίκος Παρασκευόπουλος: Νεοφιλελευθερισμός, παιδεία και βιομηχανικά διδακτορικά

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος γράφει στο NEWS 24/7 για τον νεοφιλελευθερισμό, την παιδεία και την επίδραση της αγοράς σε αυτήν, αλλά και για τα "βιομηχανικά διδακτορικά" που προωθεί η κυβέρνηση

Από εξετάσεις

Τράπεζα Θεμάτων: SOS από την εκπαιδευτική κοινότητα - Η ύλη δεν βγαίνει, τα παιδιά είναι ανέτοιμα

Η επιμονή του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμοστεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων προκαλεί ανάστατωση στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ποια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι μαθητές.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες 2022: Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν φέτος - Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι ημερομηνίες των Πανελληνίων 2022 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Πότε κλείνουν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια. Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων.

O νόμος ψηφιακών υπηρεσιών αναμένεται να πλήξει, αυτούς που λέει πως θέλει να προστατέψει.

Τηλεκπαίδευση: Η διορία για συμμόρφωση του Υπ. Παιδείας με το νόμο έχει τελειώσει εδώ και 21 ημέρες

Από τις 16 Μαρτίου, όταν και έληξε η σχετική διορία, μέχρι και σήμερα, ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για το αν το Υπουργείο Παιδείας έχει ακολουθήσει τις οδηγίες της ΑΠΔΠΧ έτσι ώστε να είναι σύννομη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά

Ιωνίδειος: Προκαταρκτική εξέταση για ανάρτηση του διευθυντή - Μπλέκει ιουδαϊσμό και ναζισμό

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε ανάρτηση του διευθυντή της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με τίτλο "Ναζισμός και Ιουδαϊσμός πολεμούν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία". Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Άνω-κάτω γονείς και μαθητές από τις αποφάσεις Κεραμέως για τα πειραματικά και τα πρότυπα

Χωρίς την παραμικρή διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και την τοπική κοινωνία πολλά σχολεία μετατρέπονται μέσα σε μία νύχτα σε πειραματικά με υπουργικές αποφάσεις. Νωρίτερα από ποτέ και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση οι εξετάσεις για τα πρότυπα.

Ξεκάθαρο μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη προς την Υπουργό Παιδείας

Μπακογιάννης προς Κεραμέως: "Αναθεωρήστε την απόφαση για το 26ο Γυμνάσιο"

Κατά της απόφασης της Νίκης Κεραμέως να μετατρέψει το σχολείο του Κολωνακίου σε Πειραματικό τάχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων. "Δεν μπορεί να μεταθέτουμε σε γονείς και παιδιά πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε".

Start of the Panhellenic examinations in the 1st vocational senior high school of Kaisariani city, in Athens, June 6, 2019. /     1   ,  , 6 , 2019.

Τράπεζα Θεμάτων: Η μονομέρεια των κειμένων και η "τιμωρία" της Αριστεράς

Οι αρθρογράφοι του Τύπου που τοποθείται από το Κέντρο και δεξιότερα του πολιτικού φάσματος έχουν την τιμητική τους στην τράπεζα θεμάτων για το μάθημα της έκθεσης. Ο αριστερός τύπος και οι αριστεροί αρθρογράφοι... αγνοούνται.

Παιδιά σε σχολείο.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού

Με ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκινούν οι ψηφιακές εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η Νίκη Κεραμέως

Δίκτυο ΕΙΦ: Επιστολή-κόλαφος σε Κεραμέως για τον σεξισμό στα προγράμματα σπουδών

Μηδενική συμπερίληψη της έμφυλης διάστασης στα προγράμματα σπουδών του ΙΕΠ καταγγέλλει το Δίκτυο των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ, μέσω επιστολής στη Νίκη Κεραμέως.

Αίθουσα πανεπιστημίου

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Επτά καταγγελίες κατά καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

Επτά καταγγελίες φοιτητριών κατά καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σεξουαλική παρενόχληση. Είχε προχωρήσει σε αγγίγματα, σε υποσχέσεις για επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και σε απειλές.

Σχολεία: Πορεία από το σύλλογο γονέων του 26ου γυμνασίου Αθηνών-"Να μην γίνει το σχολείο πειραματικό"

Σχολεία: Πορεία από το σύλλογο γονέων του 26ου γυμνασίου Αθηνών-"Να μην γίνει το σχολείο πειραματικό"

Οι γονείς των μαθητών του 26ου γυμνασίου Αθηνών διαδήλωσαν για το αίτημά τους να μην μετατραπεί σε πειραματικό το σχολείο των παιδιών τους. Παρόντες βουλευτές και μέλη δημοτικών κινήσεων.

Σχολική αίθουσα

Υπουργείο Παιδείας: Διαμαρτυρία θεατρολόγων την Πέμπτη - "Να καλυφθούν τα κενά, να επανέλθει η Θεατρική Αγωγή"

Να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία και να επαναφέρουν τη Θεατρική Αγωγή στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ Δημοτικού, ζητούν οι θεατρολόγοι. Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη.

Νίκη Κεραμέως

Ελληνική Αγωγή: Ερώτηση 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα αντιεπιστημονικά προγράμματα στα σχολεία

Γιατί η υπουργός Παιδείας ενέκρινε την εισαγωγή των αντιεπιστημονικών προγραμμάτων της "Ελληνικής Αγωγής" του κ. Γεωργιάδη στα δημόσια σχολεία; Σκοπεύει να ακυρώσει την απόφασή της μετά τις αντιδράσεις, ρωτούν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.