news 24/7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως

Αναβαθμίζεται η υπηρεσία eClass του υπουργείου Παιδείας

Πάνω από 630.000 είναι πλέον οι ενεργοί μαθητικοί λογαριασμοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, οι 310.311 εκ των οποίων δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες. Αποτέλεσμα, η αναβάθμιση της υπηρεσίας eClass.

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης καθησυχάζει την μαθητική κοινότητα λέγοντας: «Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται». Ξεκινάει η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Κλειστό σχολείο λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Πώς θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία μετά το λουκέτο

Δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα περισσότερο από δύο εβδομάδες, Ακόμα και επέκταση της σχολικής χρονιάς εξετάζει η κυβέρνηση. Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Διαδικτυακό bullying

Δήμος Βύρωνα: Λήψη μέτρων για το bullying

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα καταδίκασε το πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού σε σχολείο της περιοχής και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο θύμα και την οικογένεια του.

Έναρξη  Πανελλαδικών εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια

Ν. Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού Α', Β' και Γ' Λυκείου για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και συνοπολογισμό του βαθμού και των τριών τάξεων του Λυκείου για εισαγωγή στην στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προαναγγέλλει η υπουργός Παιδείας.

Χαρά Κεφαλίδου

Χ. Κεφαλίδου: "Αντιστοιχήθηκε πτυχίο πέντε εξαμήνων με πτυχίο πέντε ετών"

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζητάει εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την αντιστοίχιση πτυχίου από ιδιωτικό κολέγιο με διάρκεια φοίτησης πέντε εξαμήνων με πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ με διάρκεια φοίτησης πέντε ετών.

Το Υπουργείο Παιδείας

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 1.040 διορισθέντων

Μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων. "Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης," ανέφερε η υπουργός Παιδείας

Συνεδρίαση της Βουλής (ΑΡΧΕΙΟ)

Υπ. Παιδείας: "Η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία έχει δρομολογηθεί"

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ν. Κεραμέως δήλωσε ότι "η εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης, ενώ επεξεργάζονται σχετικές προτάσεις".

Στιγμιότυπο από κλειστό σχολείο

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη

Οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

Μητσοτάκης με Κεραμέως για το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Μητσοτάκης με Κεραμέως για το σχέδιο επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία του Παιδείας και συζήτησαν ιδίως για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την οποία θα διεξαχθεί προ ημερησίας στη Βουλή.

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Βουλή: Αντιπαράθεση Κεραμέως - Φίλη για τα πιστοποιητικά κολεγίων

Τα πιστοποιητικά κολεγίων στο επίκεντρο αντιπαράθεσης της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ΑΕΙ για έρευνα.

Αμφιθέατρο με φοιτητές (φωτογραφία αρχείου)

Μετεγγραφές φοιτητών: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Πότε ξεκινούν οι ενστάσεις

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών. Δεκτές περισσότερες από τις μισές αιτήσεις. Ενστάσεις-αιτήσεις θεραπείας θα μπορούν να υποβάλλονται μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως: Διάλογος με κόμματα και φορείς "εντός και εκτός Βουλής"

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, επίκειται ένα νομοσχέδιο του υπουργείου με αποσπασματικές διατάξεις -πέραν του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση- που θα εμπεριέχει ρυθμίσεις που «χρήζουν άμεσης επίλυσης».

Συνάντηση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη

Την ανάγκη συγκλίσεων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, εξέφρασαν Κεραμέως - Φίλης

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις μεταξύ τους, ωστόσο εξέφρασαν την πρόθεση να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη

Η υπουργός Παιδείας "ξεπέρασε τα όρια" αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά", απαντά η υπουργός.

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό σχολικής αίθουσας

ΣτΕ: Αλλάζει το μάθημα των θρησκευτικών - Τέλος το πρόγραμμα Γαβρόγλου

Η Ολομέλεια του ΣτΕ κατέληξε κατά πλειοψηφία πως η διδασκαλία των θρησκευτικών, όπως καθορίστηκε επί υπουργία Γαβρόγλου, δεν επιδιώκει την "ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης".

Η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή, Αρχείο

Ζαχαράκη: Στόχος μας, να δώσουμε σε όλους τους μαθητές ίσες ευκαιρίες με ποιοτική δημόσια εκπαίδευση

Η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σε συνέντευξή της τόνισε πως το Υπουργείο μελετά αλλαγές στα βιβλία αλλά και ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το δημοτικό έως το Λύκειο.

Φωτό αρχείου: Φοιτητές

Επιστολή Κεραμέως στους Πρυτάνεις: Οι πέντε πυλώνες αλλαγών στα Πανεπιστήμια - Οι αιώνιοι φοιτητές και η βάση εισαγωγής

Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα, ανώτατο όριο ολοκλήρωσης σπουδών, θεσμικό πλαίσιο για τη στέγαση και τη σίτιση φοιτητών κάποιες από τις βασικές αλλαγές. Ολόκληρη η επιστολή της υπουργού.

Υπουργείο Παιδείας

Έρχεται νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και το τέλος των "αιώνιων φοιτητών"

Στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου με το νέο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων βρέθηκε η νομοθετική πρωτοβουλία για ανώτατα ιδρύματα αυτοδιοίκητα, ευέλικτα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου από φοιτητές και συλλογικότητες. Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019. (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Άσυλο στα Πανεπιστήμια: Το χρονικό μέχρι την κατάργηση, οι τέσσερις άρσεις και οι κόντρες στη Βουλή

Άσυλο ήταν και καταργήθηκε την Πέμπτη με τη ψηφοφορία στη Βουλή. Υπερψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση. Η κόντρα Μητσοτάκη και Τσίπρα εντός της Ολομέλειας και οι τέσσερις φορές που έχει γίνει άρση μέχρι σήμερα.

Πανελλήνιες Εξετάσεις

Πανελλήνιες: Τι αλλάζει από του χρόνου - Σε ποια μαθήματα μειώνεται η εξεταστέα ύλη

Αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το 2020 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Στόχος σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις και διόρθωση δυσλειτουργιών του υφιστάμενου συστήματος. Διαβάστε σε ποια μαθήματα μειώνεται η εξεταστέα ύλη και τι αλλάζει από του χρόνου.

Πρώτη ημέρα στο σχολείο

Νέα σχολική χρονιά 2019 - 2020: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Από Αύγουστο... χειμώνα λέει η γνωστή παροιμία και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου, ο σχεδιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2019 - 2020 έχει ήδη ολοκληρωθεί. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από την επιστροφή στα θρανία.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Αναστολή έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ

Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση νέου πλαισίου και με δεδομένη την «αδήριτη ανάγκη διόρθωσης στρεβλώσεων του συστήματος συνολικά» ανέφερε. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Γαβρόγλου

Άγνοια σε θέματα εκπαίδευσης καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Κώστας Γαβρόγλου

"Η κυβέρνηση ξαναχτυπά" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας. Μάλιστα εστιάζει σε πέντε σημεία, μεταξύ αυτών, και στο Τμήμα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Άσυλο στα Πανεπιστήμια: Η κατάργηση που έρχεται και οι τέσσερις φορές που είχαμε άρση

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού και της υπουργού Παιδείας πως θα καταργήσουν το άσυλο στα Πανεπιστήμια, η ιστορία του οποίου φέρει εντός της μεγάλες μάχες. Οι τέσσερις φορές που έχει γίνει άρση μέχρι σήμερα.

Τάξη δημοτικού σχολείου (φωτογραφία αρχείου)

Εκλογές 2019: Ποιές ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία

Τις ημερομηνίες που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Τι θα ισχύσει για τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις", την Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με 147 «Ναι» κι 100 «Όχι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία - Υπερψηφίστηκε και το επίμαχο άρθρο 100 για την αλλαγή του τρόπου πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το κτίριο της ΝΔ στην Πειραιώς

Η ΝΔ καταγγέλλει το “νόμο- έκτρωμα Γαβρόγλου” για την ανώτατη εκπαίδευση

Ο Μητσοτάκης χθες κάλεσε τον Τσίπρα να αποσύρει το νομοσχέδιο και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δε θα το ψηφίσει. Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Ν.Κεραμέως δίνει σήμερα συνέντευξη τύπου

Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων

Γαβρόγλου: Διακομματικός διάλογος και για την εκλογή των μουφτήδων

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πρέπει να ανοίξει μια διακομματική συζήτηση για τον τρόπο ανάδειξής τους ενώ σε σχέση με τα βακούφια ζήτησε εξαντλητικό διάλογο με τη μειονότητα και τα κόμματα για την εκλογή των διαχειριστικών επιτροπών.