Γαβρόγλου: Σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις η ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες

Γαβρόγλου: Σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις η ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες
Κώστας Γαβρόγλου Eurokinissi

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στις ενστάσεις της ΝΔ για την διαδικασία ίδρυσης των νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων κι αναγνώρισε ότι οι σχετικές διατάξεις θα έπρεπε να έχουν ενσωματωθεί στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου

Σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις πάρθηκαν οι αποφάσεις για την ίδρυση Πανεπιστημιακών τμημάτων με βουλευτικές τροπολογίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στις έντονες ενστάσεις της ΝΔ για το πρωτοφανές γεγονός νέα Πανεπιστημιακά τμήματα να ιδρύονται με βουλευτικές τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές από τον ίδιο και ζήτησε «να μην κάνουμε σπέκουλα».

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι για όλα τα τμήματα που ιδρύονται υπήρξε νωρίτερα συνεννόηση με τους πρυτάνεις, αναγνώρισε όμως ότι οι σχετικές διατάξεις θα έπρεπε να έχουν ενσωματωθεί στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου και να μην περιμένουν να κατατεθούν μέσω βουλευτικών τροπολογιών.

Τα τμήματα που ιδρύονται με την επίμαχη διαδικασία της βουλευτικής τροπολογίας είναι το τμήμα Μουσειολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα την Έδεσσα μετά από βουλευτική τροπολογία της Θεοδώρας Τζάκρη και του Γιάννη Σηφάκη, το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα το Άργος μετά από βουλευτική τροπολογία του Γιάννη Γκιόλα, καθώς και τα τμήματα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη και Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Δυτικής Θεσσαλονίκης με έδρα την Φλώρινα μετά από βουλευτική τροπολογία των Θέμη Μουμουλίδη, Δημήτρης Δημητριάδη και Κώστα Σέλτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα