Γελοία τα περί νέου “βρώμικου 89”, δεν υπάρχει καραμανλικός Ρασπούτιν, λέει η κυβέρνηση

Γελοία τα περί νέου “βρώμικου 89”, δεν υπάρχει καραμανλικός Ρασπούτιν, λέει η κυβέρνηση
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου Eurokinissi

Τις κατηγορίες του ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Απάντηση στις επιθέσεις του ΚΙΝΑΛ για νέο “βρώμικο 89” απο την κυβέρνηση και για δάκτυλο καραμανλικών με αφορμή το άνοιγμα λογαριασμών του Κώστα Σημίτη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά στοbriefing.

Ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει στάση αρχών σε κάθε τέτοια υπόθεση και διαχώρισε το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών και του πολιτικου καταλογισμού “για όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2010” από το ζήτημα της ποινικής πορείας ορισμένων υποθέσεων, καθώς τόνισε ότι το δεύτερο αφορά την ελληνική δικαιοσύνη.

“Οσοι μιλούν κάθε φορά με αφορμή ενέργειες της δικαιοσύνης για πολιτικές διώξεις, σκευωρίες,προσπάθειες πολιτικής ή ποινικής εξόντωσης αντιπάλων νομίζω ότι μιλούν περισσότερο για τον εαυτό τους και λιγότερο για την κυβέρνηση. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Μας λένε ότι έτσι έμαθαν οι ίδιοι να πολιτεύονται, δίνοντας εντολές στη δικαιοσύνη όταν είχαν την εξουσία καιστήνοντας ποινικές διώξεις” υποστήριξε.

“Όλα τα υπόλοιπα είναι γελοίες και αναπόδεικτες κατηγορίες που επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, να δημιουργήσουν ένα πέπλο πάνω από σειρά ενεργειών του παλιού καθεστώτος που οδήγησαν στη χρεοκοπία” πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες για “Ρασπούτιν” ή υποτιθέμενο δίκτυο καραμανλικών στο εσωτερικό της κυβέρνησης με αφορμή δημοσιεύματα περί βουλεύματος, τα οποία υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να είχε έρθει στη Βουλή δικογραφία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, είπε πως: “τέτοιο βούλευμα υπάρχει μόνο στη φαντασία του ΚΙΝΑΛ”, προσθέτοντας ότι και να υπήρχε θα αφορουσε μόνον την ελληνική δικαιοσύνη και όχι την κυβέρνηση.

Ο κ.Τζανακόπουλος υπενθύμισε ότι στην εξεταστική του 2011 είχε αποφασιστεί με διακομματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι δεν υφίσταται καμια ποινική ευθύνη για Παυλόπουλο και Μαρκογιαννάκη και διερωτήθηκε επομένως γιατι έρχεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ και διαμαρτύρεται. Ανεφερε επίσης ότι στη συνέχεια δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή η υπόθεση με το σκεπτικό ότι η εξεταστική του 2011 δεν κατέληξε σε πολιτικές ευθύνες και αναρωτήθηκε: “Επομένως το ΚΙΝΑΛ ζητάει τα ρέστα για τις δικές του πολιτικές αποφάσεις;” Ο κ.Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι αυτή η συζήτηση φτάνει στα όρια της παραπλανησης του λαού και πως το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα