Γεννηματά: Ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις ευθύνες Καραμανλή

Γεννηματά: Ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις ευθύνες Καραμανλή
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι έχουν υπογράψει ‘συμφωνία σιωπής’ για την περίοδο 2004-2009

«Ναι» στην πρόταση της ΝΔ για το έλεγχο της περιόδου Βαρουφάκη και το plan X είπε η Φώφη Γεννηματά αλλά ταυτόχρονα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη καταλογίζοντάς τους ότι έχουν συνάψει «ανιέρη συμμαχία» για την αποσιώπηση των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Η κυρία Γεννηματά καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι λειτουργούν ως «λωτοφάγοι» για τις ευθύνες της περιόδου Καραμανλή. «Πρόκειται για ανίερη συμφωνία σιωπής» είπε η κυρία Γεννηματά και υποστήριξε ότι την εν λόγω περίοδο «εκτροχιάστηκε η οικονομία, εκτοξεύτηκε στα ύψη το χρέος και έγιναν εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις». Καταλόγισε μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει διαφωνήσει ανοικτά με τις πολιτικές του τότε υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά τώρα έχει «γλωσσοδέτη».

Η κυρία Γεννηματά κάλεσε, όμως, προσωπικά και τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διερεύνηση των ευθυνών της ΝΔ την περίοδο 2004-2009. «Του καταλόγισε μάλιστα ότι παρέχει «απόλυτη προστασία» στην κυβέρνηση Καραμανλή. «Συγχαρητήρια στην πρώτη φορά Αριστερά» είπε η κυρία Γεννηματά και καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ Και τη ΝΔ ότι κερδοσκόπησαν εις βάρος του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ίδιας της χώρας.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι στηρίζει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και το λεγόμενο Plan Χ. «Χάθηκαν 86 δις ευρώ και το μάρμαρο καλούνται να το πληρώσουν οι φτωχότεροι» είπε χαρακτηριστικά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα