Γεννηματά: Από σήμερα δημιουργούμε το νέο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα

Γεννηματά: Από σήμερα δημιουργούμε το νέο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα
Συζήτηση των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Διανομή Κοινωνικού Μερίσματος και άλλες διατάξεις" στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς ήταν πράξη αντίστασης στον κατήφορο και το συντηρητισμό, δήλωσε η Γεννηματά σχολιάζοντας για το κοινωνικό μέρισμα: "Για κάθε δέκα ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός παίρνει αντίδωρο ένα ευρώ"

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Συνέδεσε μάλιστα την ανακοίνωση καταβολής του κοινωνικού μερίσματος από τον πρωθυπουργό ακριβώς με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά.

“Καταλαβαίνουμε βέβαια γιατί ο κ.Τσιπρας ανακοίνωσε την προηγούμενη Δευτέρα άρον άρον το μέρισμα”, είπε χαρακτηριστικά η κ.Γεννηματά. “Όλο και περισσότεροι πολίτες αντιδρούν. Χιλιάδες πολίτες μετέτρεψαν την κάλπη της κεντροαριστεράς στην πρώτη οργανωμένη αντίσταση στον κατήφορο και τις συντηρηικές πολιτικές”, πρόσθεσε και διατράνωσε:

“Από σήμερα δημιουργούμε το νέο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα αλλάξει την πορεία της χώρας”.

Η κ.Γεννηματά μάλιστα προέβλεψε ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, η καταδίκη του ελληνικού λαού θα είναι αμειλιτκη απέναντι στην κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι το μερισμα αφορά μόνο 720 εκ ευρώ, τα υπόλοιπα είναι υποχρεώσεις της πολιτείας που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να καλύψει. Αιτιολόγησε όμως την απόφαση της ΔΗΣΥ να υπερψηφίσει λέγοντας: “Δεν μπορούν όμως οι λιγότερο προνομιούχοι να στερηθούν αυτά τα ποσά. Αυτο πράξαμε και το 2014 όταν ο ΣΥΡΟΖΑ μιλούσε για κοροϊδία και το 2016 όταν ΝΔ καταψήφισε μετά τη διαφωνία του Σόιμπλε”.

Σχολίασε ωστόσο ότι: “Για κάθε δέκα ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός παίρνει αντίδωρο ένα ευρώ” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι προκλητικό να παρουσιάζει με το φερετζέ της ενίσχυσης των αδύναμων το ότι χρησιμοποιεί 360 εκ ευρώ από το μέρισμα για να καλύψει τις ζημιές στη ΔΕΗ, και να εμφανίζει ως δήθεν παροχή στους συνταξιούχους την εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, καθώς συνολικά 1,5 δισ ευρώ αφαιρέθηκαν με την αύξηση των εισφορών υγείας αυτή τη διετία.

“Τα πρωτογενή δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα εξοντωτικών μέτρων λιτότητας και αναλγησίας όπως σήμερα, αλλά από πλεόνασμα ανάπτυξης που πρέπει να μοιράζεται δίκαια σε όλους. Εμείς αυτό πιστεύουμε, αυτό που δεν μποερί να κάνει πράξη ο Τσίπρας και δεν πιστεύει ο Μητσοτάκης”, τόνισε.

Η κ.Γεννηματά υποστήριξε ότι υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας για τη Δ.Αττική, ενώ υποστήριξε με αφορμή την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία ότι κατέπεσε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνσης, καθώς η υπόθεση ξεπερνά όπως είπε τον Πάνο Καμμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα