Γεννηματά: Αργά ή γρήγορα αυτή η εξεταστική θα γίνει

Γεννηματά: Αργά ή γρήγορα αυτή η εξεταστική θα γίνει

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ κατήγγειλε "ωμή παρέμβαση" στη Δικαιοσύνη και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει πραγματικά στη διαφάνεια

Μήνυμα στους βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίξουν την πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής έστειλε η Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζοντάς τους ότι αργά ή γρήγορα δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν.

«Είτε τώρα, είτε μετά, αυτή η υπόθεση θα γίνει αντικείμενο έρευνας» διεμήνυσε η κυρία Γεννηματά και κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να εγκρίνουν με την ψήφο τους την πρόταση για τη συγκρότησης της Εξεταστικής Επιτροπής. «Έχετε την ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην κάθαρση. Αν δεν το πράξετε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν θέλετε τη διαφάνεια γιατί φοβάστε πως θα αποκαλυφθεί ότι η κόπρος του Αυγεία είναι στη δική σας αυλή» ανέφερε σε έντονο ύφος.

Η ίδια ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν το κόμμα της δεν υιοθετεί ορισμένα σημεία της πρότασης της ΝΔ αλλά θα την υπερψηφίσει. «Είναι μια υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες» τόνισε και κατήγγειλε ότι «ο κ. Καμμένος με τις ευλογίες Τσίπρα μετά το ρόλο του αρχιστράτηγου υποδύθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης, και ακόμη χειρότερα του του ανακριτή και του δικαστή».

Η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε, όμως, στην κυβέρνηση και για την υπόθεση της ρύπανσης στο Σαρωνικό και διερωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός στηρίζει ακόμη τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή. «Μαύρη θάλασσα ο Σαρωνικός και ο υπουργός Ναυτιλίας παραμένει ακλόνητος» σχολίασε.

Μας ανησυχεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

Εντωμεταξύ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την ανησυχία της για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία εστιάζοντας στις απώλειες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό. «Ανησυχούμε με τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γερμανία γιατί το SPD που μας στήριξε δηλώνει ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα