Γεννηματά: Η δήθεν ιστορική συμφωνία έφερε βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας - κλήρου

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στην Κω
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της στην Κω EUROKINISSI

Να σταματήσει η κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, καλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Θέση για το νομοσχέδιο που πρόκειται να καταρτίσει η κυβέρνηση σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των ιερέων και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, πήρε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Με δήλωσή της τονίζει ότι η "δήθεν ιστορική συμφωνία" οδήγησε σε βαθιά κρίση στις σχέσεις της Πολιτείας με τον κλήρο και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει και σε αυτό το ζήτημα "τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές".

"Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή, χωρίς δεύτερες σκέψεις ή παλινωδίες όπως η ΝΔ, είχε αναδείξει τις σοβαρές αδυναμίες της συμφωνίας Τσίπρα – Αρχιεπισκόπου και είχε επιμείνει ιδιαίτερα στην ανάγκη να γίνει σεβαστή η αρχή των διακριτών ρόλων και, ταυτοχρόνως, να προστατευθεί ο λαϊκός Κλήρος, οι απλοί παπάδες και οι οικογένειές τους από τις επικίνδυνες -όχι μόνο για τους ίδιους- ιδέες περί σύστασης ειδικών ταμείων μισθοδοσίας.

Η σημερινή, ομόφωνη, απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σημαίνει ότι η δήθεν ιστορική συμφωνία είναι στον αέρα. Αφήνει όμως πίσω της μια βαθιά κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και κλήρου και προβλήματα στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι επιλέγει να επενδύει στις θεσμικές κρίσεις. Προχωρά σε μονομερείς ενέργειες.

Η σοβαρότητα του θέματος και ο σεβασμός στην ομόφωνη απόφαση της ιεραρχίας επιβάλλει ένα νηφάλιο διάλογο για όλα τα θέματα ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει επιτέλους και σε αυτό το ζήτημα τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές", ανέφερε η κ. Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, Εκκλησία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ικανοποίηση Ιερώνυμου για την αντίδραση Τσίπρα στην Ιερά Σύνοδο

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση στους ακραίους της Εκκλησίας: Εμείς αποφασίζουμε για τη μισθοδοσία των ιερέων

Να παραμείνουν οι κληρικοί στο δημόσιο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

SHARE: