Γεννηματά για Παπανδρέου και Καστανίδη: “Οποιος δεν τηρεί τους κανόνες θα βρεθεί εκτός ΚΟ”

Γεννηματά για Παπανδρέου και Καστανίδη: “Οποιος δεν τηρεί τους κανόνες θα βρεθεί εκτός ΚΟ”
Η Φώφη Γεννηματά Εurokinissi

Αυστηρή προειδοποίηση στους Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη καθώς και σε όποιον διαφοροποιηθεί στο μέλλον απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά απέφυγε τις…απόλυτες αποφάσεις σε ότι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με τη γραμμή του κόμματος στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. 

Σε δήλωσή της την Παρασκευή, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ χτύπησε το καμπανάκι για αμφοτέρους: “Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και το φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους.Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί. 

Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους. 

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας. Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα